Els carrers Leiva i Àliga d’Hostafrancs seran remodelats ampliant la calçada i les voreres

La remodelació, que podria començar a principis del 2018, manté el sentit únic de la circulació dels vehicles i per tal d'ampliar voreres i donar preferència als vianants, s'eliminarà un cordó d'aparcament. Els treballs també inclouran la plantació d'arbrat i de nou mobiliari urbà, com papereres o enllumenat de LED.

Els carrers Leiva i Àliga d’Hostafrancs seran remodelats ampliant la calçada i les voreres

El Districte de Sants-Montjuïc ha presentat al veïnat un projecte de reurbanització dels carrers Leiva i Àliga del barri d’Hostafrancs. La proposta pretén “crear una plataforma a dos nivells, és a dir, la vorera i la calçada estaran en un nivell diferent”, apunta Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. Es mantindrà el sentit únic de la circulació dels vehicles i, per tal “d’ampliar voreres i donar preferència als vianants”, s’eliminarà un cordó d’aparcament, deixant-ne només un d’1,8 metres d’amplada: “El carrer és tan estret que els dos cordons d’aparcament obliguen que els cotxes aparcats hagin d’ocupar part de la vorera perquè no se’ls enduguin els retrovisors”, explica el gerent. Els treballs també inclouran la plantació d’arbrat i de nou mobiliari urbà, com papereres o enllumenat de LED. Tot el cablejat aeri se soterrarà. Durant els pròxims mesos, el Districte treballarà per acabar de definir el projecte amb els veïns, i abans de l’estiu preveu tenir-lo enllestit. A finals d’any es licitaran les obres que començaran a principis de l’any 2018.

L’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs celebren la proposta que des de fa molts anys demanàvem, “en moltes ocasions hem dit que era necessari fer aquest arranjament i regular el tema de l’aparcament i arreglar una sèrie de carrers que des de fa molts anys estan deixats”, diu Jordi Clausell, membre de l’associació. L’eliminació d’una filera d’aparcament també ha aixecat alguna crítica per part d’algun veí que “va dir que es perdrien places d’aparcament”, recorda Clausell, qui per contra creu que s’ha de fer un esforç “per millorar el tema de contaminació acústica i lumínica”. A la vegada, Josep Espín, president de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs creu que “tot i que amb una mica de retard”, diu que “és molt positiu que es faci aquest tipus d’actuació”, especialment al carrer Leiva, “un carrer molt conflictiu per l’aparcament que ocupa part del pas”.

carrerleivaaligahostafrancsabansremodelaciofebrer2017-03

carrerleivaaligahostafrancsabansremodelaciofebrer2017-04

carrerleivaaligahostafrancsabansremodelaciofebrer2017-05

carrerleivaaligahostafrancsabansremodelaciofebrer2017-06

carrerleivaaligahostafrancsabansremodelaciofebrer2017-07

carrerleivaaligahostafrancsabansremodelaciofebrer2017-02

Foto de portada: Simulació de com quedaria l’espai, de l’avantprojecte presentat pel Districte de Sants-Montjuïc a veïns i entitats.

Compartir: