Els afectats de fibromiàlgia de Sants reflexionen sobre com viure amb dolor crònic

L'Associació Catalana d'Afectades i Afectats de Fibromiàlgia de Sants va oferir, dimarts al vespre, una xerrada a la sala de conferències del centre cívic de les Cotxeres de Sants amb la psicòloga Rosa Maria Pujol. [[Vegeu fotos]]

Els afectats de fibromiàlgia de Sants reflexionen sobre com viure amb dolor crònic

L’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia de Sants va oferir, dimarts al vespre, una xerrada a la sala de conferències del centre cívic de les Cotxeres de Sants. La psicòloga Rosa Maria Pujol va ser l’encarregada de reflexionar sobre el dolor crònic en la vida de les persones que pateixen aquesta malaltia: “Vull ensenyar el meu coratge de com podem fer dels nostres dies una suma de victòries, deixar en segon pla el dolor perquè no s’apoderi de les nostres vides i els nostres pensaments”, deia.

Durant la xerrada, la psicòloga, arran de la seva experiència amb els seus pacients, va explicar quina és la situació amb què viu una persona amb fibromiàlgia i com aquesta pot lluitar per guanyar felicitat per viure millor, deixant enrere les incerteses i la por, el victimisme, l’aïllament, o la ignorància. Així, Pujol recordava que viure amb dolor crònic “és un mal constant i invisible que afecta tantes persones”, per això, cal “buscar el valor de la vida quan la salut deixa de ser perfecte”, fins al punt que el dolor “ens pot motivar per l’exigència d’un present sense limitacions per arribar a la felicitat plena”.

A la sala s’hi van sumar persones amb fibromiàlgia i també veïns interessats amb aquesta malaltia, que al final de la xerrada van fer arribar els seus dubtes a la psicòloga.

xerradaacafcotxeresdesantsfebrerde2017-01

xerradaacafcotxeresdesantsfebrerde2017-02

xerradaacafcotxeresdesantsfebrerde2017-03

xerradaacafcotxeresdesantsfebrerde2017-04

xerradaacafcotxeresdesantsfebrerde2017-05

xerradaacafcotxeresdesantsfebrerde2017-06

xerradaacafcotxeresdesantsfebrerde2017-08

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: