Els 12 clubs de la Taula d’Esports presenten el projecte Sants Esports per aconseguir millores en inversions i equipaments

Els 12 clubs de la Taula d’Esports presenten el projecte Sants Esports per aconseguir millores en inversions i equipaments

Els clubs esportius de Sants, Hostafrancs i la Bordeta s’alien en un nou projecte per a aconseguir millores en els equipaments i augmentar la qualitat dels seus serveis. Aquest dijous, les dotze entitats de la Taula d’Esports van signar i publicar l’acord de l’anomenat projecte ‘Sants Esports’. Els integrants són l’ACE Sansur Futbol Sala, el Club Esportiu Sants Gimnàstic, el Club Ciclista Catalunya-Barcelona, el Club Beisbol Barcelona, el Gòtics Rugby Club, la Unió Esportiva Sants, el JAC Sants, el Club Bàsquet Institució Montserrat, la Societat Esportiva Mercat Nou Magòria, el Club Esportiu Màgic Sants, el Club Gimnàstic Barcelona i el Club Esportiu Mediterrani.

Amb el lema ‘Un projecte comú dels clubs esportius’, i sota el paraigua de la Taula d’Esports, els dotze clubs volen formar una marca de qualitat per augmentar el nombre d’esportistes als barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, millorar la qualitat dels serveis esportius, tant en la gestió de clubs com d’equipaments, i ajudar a millorar la capacitat econòmica de les entitats adherides al pacte. El president del Club Esportiu Mediterrani, Àlex Almeda, explicava que “és molt important per als barris tenir l’esport unit i el més normal és que demanem de forma conjunta totes les nostres necessitats”. Afegia, a més, que “més enllà de les 12 entitats que signen, el millor és que al darrere hi ha 20 esports diferents”.

El què es vol és generar una marca esportiva de qualitat vinculada als barris de Sants, Hostafrancs, la Bordeta i Sants-Badal. Per així, agrupar tota l’oferta gestionada per les entitats esportives que desitgin treballar coordinadament per afavorir i garantir processos d’aprenentatge per als joves menors de 18 anys. Els àmbits d’actuació es vol centrar principalment en les escoles i acadèmies esportives per, finalment, aconseguir prestigi esportiu i reconeixement social. David Gaudioso, president del Club Esportiu Màgic Sants, detalla que “ja portem un parell d’anys adherits a la Taula d’Esports, des d’un primer moment que vam voler fer coses i així podem tirar endavant projectes comuns”. Destacava que “és la millor forma per aportar el nostre granet de sorra per tirar endavant les nostres necessitats”.

De cara a un futur, “el complex esportiu de Magòria ha de ser una gran solució” per aquestes entitats, recorda Gaudioso. D’altra banda, tenint en compte els tràmits administratius pendents i tot el procés de les obres, els clubs esportius es volen moure per aconseguir objectius a més curt termini. Així, amb aquest acord, es vol oferir formació complementària a tècnics esportius, incorporar noves tecnologies en els seus mètodes i incentivar la vocació professional esportiva per així assegurar la qualitat en el servei educatiu i esportiu. Seguidament, tal com mostren en l’acord, per al creixement dels clubs cal incrementar el nombre de nois i de noies que participen en ells, tot garantint la diversitat de pràctica i evitar els abandonaments prematurs de l’esport o la migració cap a clubs d’altres districtes de la ciutat.

Amb aquest acord també es volen augmentar els recursos econòmics, tot concentrant el suport de l’Ajuntament en tot l’esport dels barris, unint esforços en la recerca de patrocinis compartits i establint prioritats comunes. Tot i les millores en els futurs equipaments esportius de Magòria i del carrer Roger, per al president del Màgic Sants, “calen més inversions perquè l’esport segueix creixent”.

Per la seva banda, la presidenta de la Unió Esportiva Sants, Montserrat Dot, centrava el projecte “en el benefici que ha de suposar per als infants”. A nivell econòmic i d’ajudes de l’administració, Dot considerava que “s’ha d’aconseguir l’expansió de la marca perquè es conegui la importància i la necessitat del projecte”.

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-07

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-08

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-09

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-10

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-11

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-12

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-13

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-14

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-15

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-16

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-17

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-01

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-02

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-03

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-04

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-05

presentacioprojectesantsesportsdelatauladesports12desembre2019-06

Compartir: