El santsenc Marc Santasusana presenta el llibre “De la fàbrica a la revolta”

L’obra, que es va presentar dilluns a la tarda al Casal Independentista de Sants, recull la biografia i tota la trajectòria política del primer regidor independentista i socialista català Pere Curtiada i Ferrer. [[Vegeu fotos]]

El santsenc Marc Santasusana presenta el llibre “De la fàbrica a la revolta”

“De la fàbrica a la revolta” és el títol del llibre que va presentar el santsenc Marc Santasusana el passat dilluns al Casal Independentista de Sants Jaume Compte. L’obra recull la biografia i tota la trajectòria política del primer regidor independentista i socialista català Pere Curtiada i Ferrer, a més de dirigent, obrer i sitgetà. Santasusana ha elaborat aquesta obra de 300 pàgines fruït d’una síntesi de la seva tesi doctoral. L’autor del llibre, és historiador i alhora candidat a conseller del Districte de Sants-Montjuïc per la CUP Capgirem Barcelona.

L’acte, en el qual hi van assistir una trentena de persones, va estar introduït per l’historiador i militant de la CUP Jordi Sant, qui va destacar quatre punts de l’obra; la transversalitat històrica, l’enfocament historiogràfic que fa del llibre, les singularitats que el llibre presenta i el com està escrit. “El que ha fet el Marc té una doble satisfacció, per la recerca que ha fet i per posar-la a l’abast del públic” comentava Sant qui va contextualitzar l’època en que es desenvolupa l’obra.

Més tard, l’autor del llibre va fer una extensa explicació i argumentació del llibre, on va explicar que per arribar a aquesta figura política “vaig presentar-me a uns premis de recerca històrica de Sitges on vaig explicar la història del independentisme d’aquesta localitat, un dels puntals del independentisme durant el primer terç del segle XX”. Finalment l’autor va respondre als dubtes i preguntes generats pels assistents a l’acte de presentació.

presentaciollibremarcsantasusanasantsabril2015-02

presentaciollibremarcsantasusanasantsabril2015-03

presentaciollibremarcsantasusanasantsabril2015-04

presentaciollibremarcsantasusanasantsabril2015-05

presentaciollibremarcsantasusanasantsabril2015-06

presentaciollibremarcsantasusanasantsabril2015-07

presentaciollibremarcsantasusanasantsabril2015-08

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: