El primer grau universitari de rock del país neix a Font de la Guatlla

L’Escola Superior de Música Jam Session, situada al barri de Font de la Guatlla, ha començat aquest passat dilluns les classes del nou grau universitari de Rock, Noves Tendències i Músiques Urbanes que comprèn un total de 240 crèdits. [[Vegeu fotos]]Al districte de Sants-Montjuïc, i per primera vegada al nostre país, neix la primera carrera universitària dedicada a la música rock i a les noves tendències. L’Escola Superior de Música Jam Session, situada al barri de Font de la Guatlla, ha començat aquest passat dilluns les classes del grau universitari de Rock, Noves Tendències i Músiques Urbanes que comprèn un total de 240 crèdits.

Es tracta d’un projecte que “va néixer amb aquest sentiment de que faltava un aprenentatge més enllà de la música clàssica, el jazz i el flamenc” explica Elisabeth Ventura, gerent del centre privat. Jam Session porta 17 anys al barri i “va ser molt especial trobar un espai com aquest que complia amb la normativa”, afirma la gerent. El 15 de setembre s’han iniciat les classes i els alumnes que estudien són “alumnes amb ganes de voler-se treure una titulació artística”, assegura Jeroni Pagant, cap d’estudis de l’escola. Per arribar a realitzar aquesta carrera universitària, Ventura afirma que “la persona ha d’haver cursat un nivell mig d’estudis musicals o un grau professional, un recorregut que es fa en una escola de música” i depèn dels estudis que tingui l’alumne, “aquest haurà de fer les proves de grau professional dins de la prova d’accés”. Dins d’aquest grau hi ha diferents especialitats “hem escollit interpretació, pedagogia i sonología”, detalla el cap d’estudis. En Manel Suárez, alumne d’aquest nou grau superior opina que “em sembla perfecte, ja que és molt interessant que hi hagi una carrera enfocada a aquest tipus de música, al rock i a les noves tendències”.

Jam Session, situada al carrer Montfort compta amb un espai de 1000 metres quadrats on hi ha una “sala de professors, un despatx de direcció i de cap d’estudis, una sala col·lectiva, una sala d’informàtica o una biblioteca. També tenim un auditori que porta el nom de Districte Rock ja que ens sentim molt a gust amb aquest districte”, detalla Ventura.

escolajamsessionfontdelaguatllasetembrede2014-07

escolajamsessionfontdelaguatllasetembrede2014-02

escolajamsessionfontdelaguatllasetembrede2014-03

escolajamsessionfontdelaguatllasetembrede2014-04

escolajamsessionfontdelaguatllasetembrede2014-05

escolajamsessionfontdelaguatllasetembrede2014-06