El Poble-sec viu l’encesa oficial de llums de Nadal de tot el districte celebrant també els 150 anys del barri

El barri del Poble-sec va ser l'escenari dijous al vespre de l’acte oficial d’encesa de les llums de Nadal de tot el districte. A la plaça Bella Dorita, davant del Molino, centenars de veïns i veïnes van gaudir d’un espectacle de llums, música i dansa. [[Vegeu fotos]]

El Poble-sec viu l’encesa oficial de llums de Nadal de tot el districte celebrant també els 150 anys del barri

El barri del Poble-sec va ser l’escenari dijous al vespre de l’acte oficial d’encesa de les llums de Nadal de tot el districte. A la plaça Bella Dorita, davant del Molino, centenars de veïns i veïnes van gaudir d’un espectacle de llums, música i dansa que va començar amb l’actuació dels Tabalers dels Diables de Sants. Va seguir amb el ball del Gegantó Quimet i va acabar amb les nadales de les noies de Lacrimae, estudiants de l’ESMUC.

Enguany, la campanya de Nadal commemora els 150 anys del barri i va servir per estrenar l’espectacle ‘La Llum del Comerç’. La intenció va ser promocionar els comerços locals i fomentar les compres al comerç de proximitat. En aquest sentit, el president de l’Associació de Comerciants del Poble-sec, Manel Tort, explicava que “els llums representen un espai de convivència entre comerç i veïns, no direm que incentiven les vendes però sí dona un esperit nadalenc que tots volem”. Tort afegia que “els comerços tenim molts reptes aquests dies: lluitar contra el comerç online i les imposicions americanes com el Black Friday”.

A l’acte no va faltar-hi el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra. En el seu discurs va destacar “els 150 anys de història del barri, els venim ja celebrant i aquest seria l’últim”. A nivell de comerciants explicava que “aquest acte és molt important per a ells i des d’aquí els recolzem per la seva gran feina”.

Diferents veïns i veïnes, tant del Poble-sec com d’altres barris, van apropar-se a l’encesa de llums. Entre ells, en Josep qui comentava que “queda molt bé la manera com s’han il·luminat els carrers avui”.

encesallumsdenadalpoblesec28novembre2019-01

encesallumsdenadalpoblesec28novembre2019-02

encesallumsdenadalpoblesec28novembre2019-03

encesallumsdenadalpoblesec28novembre2019-04

encesallumsdenadalpoblesec28novembre2019-05

encesallumsdenadalpoblesec28novembre2019-06

encesallumsdenadalpoblesec28novembre2019-07

encesallumsdenadalpoblesec28novembre2019-08

encesallumsdenadalpoblesec28novembre2019-09

Compartir: