El grup santsenc “Ojo de Buen Cubero” creix amb un nou disc: Ingovernable

Aquest treball arriba després que l'any 2015 sortís el primer LP "Sóc", i l'any passat l'EP "El ron de ayer", amb els que han fet vibrar ciutats i pobles de Catalunya. [[Entrevista al cantant del grup Miquel Cubero]]

El grup santsenc “Ojo de Buen Cubero” creix amb un nou disc: Ingovernable

El grup de música santsenc Ojo de Buen Cubero segueix creixent i ara ho fa amb la publicació del seu segon àlbum: “Ingovernable”. Aquest arriba després que l’any 2015 sortís el primer LP “Sóc”, i l’any passat l’EP “El ron de ayer”, amb els que han fet vibrar ciutats i pobles de Catalunya. Un dels sis membres del grup, el cantant Miquel Cubero diu que aquest nou àlbum vol expressar que “ningú ens mana” i amb el que “ens volem sentir lliures, parlar de la nostra vida, del nostre dia a dia, i de l’amor”. Aquest nou pas, per Cubero, és una “crescuda” amb la que “estem orgullosos”.

Com arriba aquesta nova proposta musical?
Fa dos anys vam treure “Sóc”, el nostre primer LP de llarga durada, que ens va portar per arreu del país. L’any passat vam treure un EP curtet per seguir fent coses, i aquest 2017 hem publicat “Ingovernable”, i ho hem fet amb totes les ganes del món.

Què voleu expressar amb “Ingovernable”?
Volíem notar-nos que ningú ens manava, ens volíem sentir lliures, parlar de la nostra vida, del nostre dia a dia, i de l’amor. Volíem donar aquest caire, per això va venir aquest nom, ens agrada molt, ens esqueia.

Com ha estat el procés de producció del nou disc?
Després del “Sóc”, l’any passat vam estar fent cançons i les vam preparar i cuidar, fins que les vam portar a Estudis Ground, i després a l’estudi de masterització, amb en Juanjo Muñoz. Aquest ha estat el procés, i després també l’hem difós per les xarxes.

Què significa pel grup aquest pas endavant?
És la crescuda. Havíem fet el primer disc que va ser molt ben acollit per la gent de Barcelona, i ara amb aquest segon teníem els nervis de les expectatives, de veure si es complien, i de veure si el creixement que havíem fet, realment, seria acord a la crescuda musical. De moment, estem orgullosos d’haver fet aquest disc i, més important encara, ens escoltem pel carrer i ens el sentim.

Què aporteu en aquest àlbum, trobem algun element diferent respecte els anteriors temes?
La música i la lletra estan més pensades. Amb les lletres hem volgut fer un àlbum conceptual, agafant frases i melodies que es repeteixin al llarg del disc. I és que realment volíem fer un resum de conceptes ingovernables. És el que hem aconseguit, i estem molt orgullosos d’haver-ho fet, no ens ho creiem.

Ens pots aprofundir sobre el que expresseu en les lletres de les cançons del nou disc?
Les lletres parlen del nostre dia a dia, del creixement que hem tingut i de com estem veient les coses. Per exemple, “Poc més que res” parla d’una reflexió que vaig fer dels meus processos de vida vitals, i com portava el tema de l’enamorament i de la crítica que hi havia en l’amor, que està vist com un amor utòpic i ideal. Pel que fa al tema “Ingovernable” és una reflexió de com portes la vida quan et fas gran…

Qui compon les cançons?
“En tu calle” la va escriure l’Arnau, “Contradiccions” la va fer en Xavi, el baixista del grup, amb la meva ajuda en les estrofes. La resta de les lletres de les cançons les he compost jo mateix.

Avui dia, Ojo de Buen Cubero compta amb sis membres, però els vostres inicis éreu menys. Heu anat creixent, oi?
Sí. Al principi només érem en Guillem, en Quim i jo, i més tard va venir més gent. Ara ens hem assegut bé i som l’Arnau Alonso a la percussió, el meu germà, en Joaquim Cubero a la bateria, l’Omar González al piano, en Javi Romagosa al baix, en Víctor Vallcarena és el saxo, i jo a la veu i guitarra. Per tant, ara estem molt millor.

Com afronteu el tour dels pròxims mesos?
Amb ganes i nervis, ja que tot i que ara hem tret el disc i la gent ha respost bé a les xarxes, tenim els nervis de com anirà el directe. I és que aquest, normalment és la carta de presentació perquè la gent que li agrada es quedi, i per captar l’atenció de la gent que no t’ha escoltat mai. Tenim molts concerts tancats, alguns dels quals seran molt espectaculars, però no us podem dir on, volem fer expectació.

Quan presenteu el disc?
Ho farem el 18 de febrer a la Sala Salamandra 2, a l’Hospitalet, amb els companys de Malas Pulgas i amb Suu. Convidem a tothom a venir i a fer una gran festa.

noudiscojobuencuberoingovernablesantsfebrer2017-02

noudiscojobuencuberoingovernablesantsfebrer2017-03

Compartir: