El Districte podria retirar el pipi can de la plaça de la Farga tal com demanen els veïns des de fa 13 anys

Els veïns es queixen de la ubicació i el mal estat del pipi can, pròxim als habitatges del carrer Almeria, i les molèsties d'olors que genera sobretot a l'estiu. També es queixen que aquesta zona per gossos va ser instal·lada, fa uns 13 anys, sense consensuar-ho amb els veïns que viuen al davant.

Els veïns de la plaça de la Farga insisteixen perquè el Districte de Sants-Montjuïc resolgui diverses problemàtiques amb les quals conviuen des de fa anys. La ubicació i el mal estat del pipi can, pròxim als habitatges del carrer Almeria, i les molèsties que genera és una de les prioritats del veïnat. Es queixen que aquesta zona per gossos "va ser instal·lada sense consensuar-ho amb els veïns que vivim al davant", tot just fa uns 13 anys. Des de llavors, s'han recollit signatures i s'han presentat denuncies, però cap govern de la ciutat ha resolt aquest punt conflictiu. Ara han tornat a fer arribar aquesta problemàtica al Districte i demanen una solució immediata.

"Tenim el pipican a sobre de les llars, fa ferum, i a l'estiu quan obrim les finestres ens entren tots les ferums d'orins i d'excrements de gos a les llars", expressa Daniel Sererols, membre de la junta de l'Associació de Veïns i Veïnes de la plaça de la Farga. El veí afirma que "és inaudit que tinguem aquest focus insalubre davant les nostres llars, és un problema higiènic i sanitari". Antoni Llepes, un altre membre de la junta de l'associació, critica que el pipican "està ple d'excrements, runa i brutícia, encara que diguin que el netegin cada dia", i creu que "és inamissible que hi hagi una zona per gossos a menys de set metres d'on viuen els veïns, ja que pot tenir conseqüències greus". A més, els veïns també denuncien que molts usuaris deslliguen els seus gossos, sobretot al cantó de la plaça pròxim al carrer Rossend Arús, "allò sembla un segon pipican i al vespre és una disbauxa de gossos, que fins i tot han ocasionat algun accident" afegeix Antoni Grimau, membre de la junta de l'associació veïnal.

Des de l'Administració, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, és conscient que aquest pipican "és molt petit i estret, no dóna el servei que hauria de donar, i està al mig d'una plaça que té diferents usos, per tant, es combinen una quantitat d'activitats que fa que aquest pipican hagi de tenir una ubicació bastant millorable". El Districte contempla la possibilitat que per trobar una solució cal millorar i trobar altres espais de gossos en el barri, com al Parc de l'Espanya Industrial o al carrer Priorat. "Si trobem aquesta solució, i realment podem solucionar altres noves ubicacions, aquest pipican és bastant susceptible de marxar de la plaça de la Farga, perquè així aquest espai aprofiti els usos", apunta Pérez.

queixespipicanplacafargasantsgenerde2017-02

queixespipicanplacafargasantsgenerde2017-03

queixespipicanplacafargasantsgenerde2017-04

queixespipicanplacafargasantsgenerde2017-05