El Districte i les sis famílies del Bloc Llavors pressionen a la propietat per a rebre lloguers socials

Els sis pisos afectats van presentar aquest dimecres una denúncia a la propietat per incompliment del Decret llei de la Generalitat per a l'emergència habitacional. El passat 13 de gener tenien la cinquena ordre de desallotjament, però aquesta va ser suspesa per un jutge aplicant per primera vegada aquesta llei.

El Districte i les sis famílies del Bloc Llavors pressionen a la propietat per a rebre lloguers socials

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, va fer publica dilluns una carta dirigida al fons d’inversió Vauras Investment. Amb aquesta es pressiona a l’empresa a oferir un lloguer social a les sis famílies que ocupen el número 38 del carrer Lleida del Poble-sec, en l’anomenat Bloc Llavors. Per la seva banda, els sis pisos afectats van presentar aquest dimecres una denúncia a la propietat per incompliment del Decret llei de la Generalitat per a l’emergència habitacional.

El passat 13 de gener tenien la cinquena ordre de desallotjament, però aquesta va ser suspesa per primera vegada aplicant aquesta llei. Aquesta dicta que les grans propietats tenen l’obligació de cedir un lloguer social a les persones en una situació de vulnerabilitat que es trobin ocupant o sense poder assumir el preu del lloguer en un dels seus pisos. Vauras Investment és la propietat del bloc poble-sequí i, en total, entre 2016 i 2017 va adquirir setze edificis a tot Barcelona.

Segons el portaveu del Sindicat de Barri del Poble-sec, Silvio Covolo, “les famílies afectades han presentat una denúncia cap a Vauras Investment per incompliment del decret aplicat per la jutgessa del cas”. D’aquesta manera, la propietat rep una doble pressió: tant pels veïns i veïnes en situació de vulnerabilitat com per part de l’administració.

Marc Serra, regidor del Districte de Sants-Montjuïc, detalla que “esperem que al llarg de les properes tres setmanes i mitja la propietat comprovi la situació d’exclusió social que pateixen i, en cas pertinent, que faci l’oferta de lloguer social”. En cas de no fer-ho, “amb el Decret aplicat i amb la llei de l’habitatge del 2007 i per incompliment de la funció social de l’habitatge, aplicarem una sanció econòmica a Vauras Investment”. Més enllà de la via sancionadora, “podria derivar en diferents multes i, en última instància, en l’expropiació”, admet el regidor. Reconeix, també, que divendres passat es van reunir amb ells per fer-los-hi arribar la carta, abans de fer-la pública, i Vauras Investment els va traslladar que “no tenen una decisió presa sobre com actuar en aquest cas, però sí que no prioritzen la seva activitat a Barcelona i busquen algun tipus de sortida”, recorda Serra sobre les converses.

Compartir: