El Districte es mostra obert a col·laborar econòmicament amb els propietaris de la Plaça Súria

El passat dilluns una trentena de veïns i administradors de les finques d’aquest espai privat però d’ús públic del barri de la Bordeta, van reunir-se amb el Districte per intentar trobar una solució sobre qui s'ha de fer càrrec del manteniment i neteja de la Plaça Súria i el Passatge d’Andalusia.

El Districte es mostra obert a col·laborar econòmicament amb els propietaris de la Plaça Súria

Els problemes derivats per la titularitat de l’espai de la Plaça Súria i el Passatge d’Andalusia, situats entre els carrers Sallent, Súria, Riera de Tena i Badal, continuen provocant malestar entre els veïns de la zona i l’administració. Es tracta d’un espai que segons el Districte de Sants-Montjuïc és privat però d’ús públic.

El passat dilluns una trentena de veïns i administradors de les finques d’aquesta zona van reunir-se amb el Districte per intentar trobar una solució sobre qui s’ha de fer càrrec del manteniment d’aquest espai del barri de la Bordeta. “És tracta d’un espai d’ús públic però de titularitat privada, per tant, la responsabilitat sobre aquests espais és sobre els privats, és a dir, les obres que s’hagin de fer les hauran d’assumir els propietaris” afirma el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez. Tot i això, el Districte té la voluntat “de col·laborar econòmicament amb els titulars d’aquestes propietats per poder millorar el manteniment d’aquests espais” destaca Jiménez qui també comenta que en tres setmanes es tornaran a reunir en petit comitè per fer “una avaluació de l’estat de la superfície i de l’aparcament privat, ja que qualsevol acció que es faci anirà a càrrec dels titulars de les places d’aparcament”.

Aquesta problemàtica, segons alguns veïns porta arrossegant-se des de fa més de vint anys: “Des del 1994 l’espai s’ha anat deteriorant i des de l’Ajuntament sempre ens diuen que és propietat dels veïns i de pas públic ja que hi ha botigues, bars i passen veïns, crec que aquest indret no pot quedar com un punt mort de la Bordeta” comenta Juli Pomareda, un veí de la zona. Durant els últims anys l’ajuntament ha ajudat als veïns assumint els costos d’alguns elements, “han posat la font, volien posar les palmeres, etc” diu.

Els veïns reclamen un barri digne, “tenim molta brutícia, mai passen a netejar pel Passatge Andalusia i la Plaça Súria s’està caient a trossos, fins i tot nosaltres vam tenir que arreglar el banc de pedra i els aparcaments subterranis”, assegura Pomareda, qui opina que “hem de crear una comissió amb totes les entitats, entre elles l’ACE Sansur, la Festa Major de la Plaça Súria i l’Associació de Veïns” juntament amb els administradors per trobar una solució conjunta.

placasuriapassatgeandalusialabordetaabrilde2015-01

placasuriapassatgeandalusialabordetaabrilde2015-02

placasuriapassatgeandalusialabordetaabrilde2015-03

placasuriapassatgeandalusialabordetaabrilde2015-04

placasuriapassatgeandalusialabordetaabrilde2015-06

Compartir: