El Consell de Barri d’Hostafrancs se centra en l’impacte del turisme, el PERI i la plaça Joan Pelegrí

La Sala Anselm Cartañà de la seu del Districte, va reunir dimecres als veïns i veïnes al Consell de Barri d'Hostafrancs, on l’hostafranquí Josep Espín, va ser reelegit a proposta de les entitats com a vicepresident d'aquest òrgan participatiu. [[Vegeu video i fotos de totes les intervencions]]

El Consell de Barri d’Hostafrancs se centra en l’impacte del turisme, el PERI i la plaça Joan Pelegrí

La Sala Anselm Cartañà de la seu del Districte de Sants-Montjuïc va reunir a veïns i veïnes del barri d’Hostafrancs, dimecres al vespre, per celebrar el Consell de Barri. Per unanimitat, l’hostafranquí Josep Espín, va ser reelegit vicepresident del Consell de Barri d’Hostafrancs. Més tard, es va aportar informació envers la situació actual del turisme al barri d’Hostafrancs, “davant els comentaris veïnals que es diuen que aquest s’està tornant insostenible”, deia Domingo Alonso, conseller del barri d’Hostafrancs. En aquest sentit, el tècnic a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Suñol, va explicar que des de l’Ajuntament “hi ha una preocupació pel fenomen turístic”, per això s’han aprovat diverses mesures per trobar una solució: “El passat juliol es va fer una suspensió de concessió de llicències de tot tipus d’allotjaments turístics”, i s’ha creat el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) que vol “equilibrar els usos de la ciutat, preservant la qualitat de l’espai públic com un dret social”.

Durant la sessió, es va recordar que el passat febrer va acabar-se d’elaborar un monogràfic sobre el PERI d’Hostafrancs. “Vam fer un recorregut per les diferents peces del PERI d’Hostafrancs” explicava Xavier Farré, tècnic del Districte de Sants-Montjuïc, assegurant que la més conflictiva és la que es troba al carrer de Mir Geribert: “Encara veiem complicada la desafectació d’aquest sector on s’han d’ubicar equipaments” detallava Farré. També va dir que l’obertura del carrer Diputació, una vegada s’enderroqui l’edifici del carrer de Creu Coberta, “comportarà la urbanització d’aquest tram exclusiu per vianants, justament al costat d’on s’ubicarà un equipament” de 4.000 metres quadrats i que s’acabarà definint a través d’un procés participatiu. També es va informar de l’avantprojecte de remodelació de la plaça Joan Pelegrí: “Va tenir bona acollida, i el pròxim 18 d’abril tornarem a fer una presentació de l’avantprojecte afegint diversos dels suggeriments que van fer els veïns” apuntava Domingo.

Finalment, es van tractar diverses preocupacions del veïnat del barri. En aquest sentit, es va informar que el pròxim 19 i 30 d’abril s’oferiran tallers de participació per continuar treballant en el programa de superilles de Sants i Hostafrancs; també, es va tractar la situació dels treballadors del CAP de Numància, i de com afrontar la problemàtica en diverses especialitats del centre. Els veïns i veïnes, en el seu torn, van preguntar sobre la reforma de la plaça Espanya, van queixar-se de la brutícia que es genera al solar situat al carrer Sant Pere d’Abanto, del mal estacionament d’alguns vehicles, o de la brutícia generada pels gossos en alguns carrers, entre d’altres.

 

Cliqueu sobre el reproductor per veure el video de tot el Consell de Barri d’Hostafrancs:

conselldebarrihostafrancsmarcde2016-12

conselldebarrihostafrancsmarcde2016-02

conselldebarrihostafrancsmarcde2016-03

conselldebarrihostafrancsmarcde2016-04

conselldebarrihostafrancsmarcde2016-05

conselldebarrihostafrancsmarcde2016-06

conselldebarrihostafrancsmarcde2016-07

conselldebarrihostafrancsmarcde2016-08

conselldebarrihostafrancsmarcde2016-09

conselldebarrihostafrancsmarcde2016-10

conselldebarrihostafrancsmarcde2016-11

Compartir: