El Consell de Barri de la Bordeta presenta el cartell de la Festa Major

Durant el Consell de Barri es va presentar el cartell de la festa major, que tindrà lloc del 28 d’agost al 15 de setembre, obra d'Elisa Soro. També es va debatre el futur de la línia de bus 91, després que TMB hagi rebutjat la proposta del veïnat. [[Vegeu fotos i video]]

El Consell de Barri de la Bordeta presenta el cartell de la Festa Major

El barri de la Bordeta va presentar, durant el Consell de Barri celebrat dimecres a la tarda a la Sala Nova de Sant Medir, el cartell de la seva festa major, que tindrà lloc del 28 d’agost al 15 de setembre. Elisa Soro és l’autora de l’obra guanyadora en què apareix la parella de gegants i el gegantó de Sant Medir i altres personatges i elements del barri com el campanar. Els 17 cartells que han participat en el concurs de la festa major bordetenca d’enguany, 12 més que l’any passat, estaran exposats el pròxim 15 de setembre a la plaça Celestina Vigenaux, coincidint amb la Bordeta en Dansa. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez celebrava que la Festa Major de la Bordeta 2018 “recuperarà la tradició de fer actes unitaris”, com per exemple una cursa el pròxim 2 setembre.

Més tard, Pérez va informar de les darreres novetats del barri, com el canvi d’ús que s’ha fet de la pista esportiva de la plaça de la Farga a partir de la instal·lació d’uns bancs al centre de l’espai. Com a la resta de consells de barri celebrats fins al moment, també es van presentar el nou servei de Policia de Barri i es van explicar les conclusions del procés participatiu del Pla d’Equipaments, on es va destacar la gran demanda que hi ha en la construcció d’instal·lacions esportives a Magòria, però també fer centres educatius o ludoteques i espais per la infància: “El barri de la Bordeta és on hem recollit més propostes, ja que de les 80 totals, 19 corresponen en aquest barri”, segons Gerard Lillo, tècnic de participació del Districte.

A la sessió, també es va informar del projecte que ha de servir per instal·lar nous punts d’ancoratge de bicicletes al barri. L’augment de l’ús de la bici al districte ha comportat diversos problemes als usuaris a l’hora d’aparcar-les, “ens trobem bicicletes aparcades en arbres i en llocs indeguts que fa que els veïns no puguin transitar bé pels carrers”, explicava Maria Riba, consellera de govern del barri de la Bordeta. És per aquest motiu, que a través de reunions i enquestes s’està treballant amb els equipaments públics, col·lectius ciclistes i el veïnat per detectar els punts del barri on existeixen problemes en l’aparcament de bicicletes i saber en quins espais són necessaris aquests punts d’ancoratge.

Finalment, en el torn obert de paraules es va debatre el futur de la línia de bus 91. Jordi Falcó, del Centre Social de Sants, va explicar que el passat 9 de juliol es va reunir amb el Districte de Sants-Montjuïc per saber el futur immediat de la línia: “Ens van dir que TMB rebutja frontalment la proposta que havíem presentat els veïns, i només ens proposa que el bus 91 ampliarà la freqüència perquè posaran dos autobusos de 10 a 15 hores… Ens han dit que ens oblidem de consensuar les línies de bus V5, 91 i 115, per tant, estem molt enfadats i crec falta voluntat política per empènyer a TMB perquè d’una vegada tinguem un servei en condicions”. És per aquest motiu que Falcó va augurar una tardor amb noves reivindicacions al carrer. Per la seva banda, Riba assegurava que “TMB ara mateix no pot acceptar la proposta dels veïns ja que es necessita un augment de pressupost que no tenim”. Tot i això, amb els recursos actuals, a partir del novembre es podran trobar diverses alternatives, com la de millorar la freqüència de pas entre les deu i les tres de la tarda, que passarà dels 45 als 23 minuts.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridelabordetajuliolde2018-01

conselldebarridelabordetajuliolde2018-02

conselldebarridelabordetajuliolde2018-03

conselldebarridelabordetajuliolde2018-05

conselldebarridelabordetajuliolde2018-06

conselldebarridelabordetajuliolde2018-07

conselldebarridelabordetajuliolde2018-08

conselldebarridelabordetajuliolde2018-09

conselldebarridelabordetajuliolde2018-10

conselldebarridelabordetajuliolde2018-11

conselldebarridelabordetajuliolde2018-12

conselldebarridelabordetajuliolde2018-13

conselldebarridelabordetajuliolde2018-14

conselldebarridelabordetajuliolde2018-15

conselldebarridelabordetajuliolde2018-16

conselldebarridelabordetajuliolde2018-17

conselldebarridelabordetajuliolde2018-18

conselldebarridelabordetajuliolde2018-19

conselldebarridelabordetajuliolde2018-20

conselldebarridelabordetajuliolde2018-21

conselldebarridelabordetajuliolde2018-22

Compartir: