El Consell de Barri de Font de la Guatlla presenta mesures per acabar amb les molèsties acústiques de Montjuïc

Durant el Consell, celebrat al centre cívic, els veïns van demanar que es mantingui la línia 37 d'autobús i també es va informar que es preveu regular la velocitat dels vehicles al seu pas per l'avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, tant de baixada com de pujada, davant les més de cent denúncies rebudes per excés de velocitat. [[Vegeu fotos]]

El Consell de Barri de Font de la Guatlla presenta mesures per acabar amb les molèsties acústiques de Montjuïc

El veïnat de Font de la Guatlla va ser convocat el passat dimecres per celebrar el seu Consell de Barri, que es va desenvolupar al centre cívic de Font de la Guatlla. Es va començar debatent l’ús de la línia 37 d’autobús, molt reivindicat pels seus usuaris, que demanen que no desaparegui. En aquest sentit, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va explicar els motius pels quals es preveu implementar la nova xarxa ortogonal d’autobusos, “ens facilitarà tenir aquest mapa general, és una aposta amb què guanyarem en eficiències per tenir carrils d’autobús més àgils i amples, etc.” Tot i això, Pérez va assegurar que “no estem d’acord amb l’estudi presentat per TMB i hem de repensar alguns canvis que ens proposa la nova xarxa ortogonal”, i va deixar clar que en aquests moments, des de TMB “no ens han dit que el 37 anirà a fora, i de moment s’ho estan mirant”. La regidora també va informar que es preveu regular la velocitat dels vehicles al seu pas per l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, tant de baixada com de pujada, davant les més de cent denúncies rebudes per excés de velocitat: “La Guàrdia Urbana té previst la implementació i posada en marxa d’un radar mòbil”. A més, en el seu informe, va fer referència a diverses demandes pendents, com la de resoldre la presència de rates i brutícia a la masia de Can Cervera.

Un altre dels punts assenyalats en l’ordre del dia va ser el de les molèsties acústiques derivades de les activitats que se celebren a la muntanya de Montjuïc. El conseller de govern del barri, Albert Deusedes, va dir que des del Districte “hem realitzat dues accions”, una de les quals està sent impulsada pel Poble Espanyol a instàncies del Consistori, “fet que demostra que s’està implicant en involucrar-se per resoldre aquest problema”. Així, l’equipament cultural està treballant en l’estudi del soroll que generen els esdeveniments i també els visitants del Poble Espanyol en les sortides. Un dels promotors del Poble Espanyol va avançar que s’està estudiant “posar parets acústiques per acabar amb els sorolls més greus”, i va mostrar-se convençut que en uns mesos “notarem les diferències”.

A l’acte, també es va informar de les 22 accions urgents per millorar i dignificar el PERI del Turó del Font de la Guatlla. “D’aquests 22 ens hem compromès a fer-ne 16 i d’aquests, 10 començaran aquesta setmana i estaran fets abans del 31 desembre, i els altres sis durant el primer trimestre del 2017”, detallava Deusedes. Finalment, en el torn obert de paraules, els veïns van criticar que el carrer de Sant Fructuós i carrer Mèxic “té molta perillositat, sexe i sorolls, això és un tema que s’ha portat a l’alcaldia amb signatures i fins ara mai se’ns ha donat una resposta i crec que s’ha de tenir en compte”, deia l’Àngela. També es va denunciar la brutícia d’alguns carrers i es va demanar millorar la urbanització d’alguns espais com el de la Pèrgola, que segons el Districte a principis del 2017 entrarà en concurs per la licitació de les obres.

Clicant al reproductor podeu veure el video de tot el Consell de Barri sencer:

conselldebarridefontdelaguatllanovembrede2016-03

conselldebarridefontdelaguatllanovembrede2016-04

conselldebarridefontdelaguatllanovembrede2016-02

conselldebarridefontdelaguatllanovembrede2016-05

conselldebarridefontdelaguatllanovembrede2016-06

conselldebarridefontdelaguatllanovembrede2016-07

conselldebarridefontdelaguatllanovembrede2016-08

conselldebarridefontdelaguatllanovembrede2016-09

conselldebarridefontdelaguatllanovembrede2016-10

conselldebarridefontdelaguatllanovembrede2016-11

conselldebarridefontdelaguatllanovembrede2016-12

Compartir: