El Col·lectiu d’Artistes de Sants exposa una simbiosi de “forma i color” a les Cotxeres

Dimarts al vespre es va inagurar la nova exposició "Forma i color", que ha preparat el Col·lectiu d'Artistes de Sants a la sala d'exposicions Lluïsa Franch de les Cotxeres de Sants, i que es podrà visitar fins a l'1 d'octubre. [[Vegeu fotos]]

El Col·lectiu d’Artistes de Sants exposa una simbiosi de “forma i color” a les Cotxeres

Fins a l’1 d’octubre es pot visitar la nova exposició “Forma i color”que ha preparat el Col·lectiu d’Artistes de Sants a la sala d’exposicions Lluïsa Franch del centre cívic de les Cotxeres de Sants. Aquesta va ser inaugurada dimarts al vespre amb la presència de l’historiador Ramon Casalé, també membre internacional de crítics d’art. “És important apropar l’art a la gent i sobretot en un espai com aquest”, expressava Casalé, referint-se a l’exposició com “la primera d’un cicle d’exposicions que es faran entre aquest any i el vinent”.

Dins de la sala Lluïsa Franch es projecten obres figuratives, on els veïns “poden interpretar el que estan veient de seguida”, i obres abstractes, “on la forma et difumina, se li dóna més importància al color, i el públic deixa anar la seva imaginació”, segons comentava Casalé. Els artistes que han participat en aquesta exposició són de prestigi i ho fan habitualment arreu del territori, “això li dóna un caliu important, ja que el veïnat es trobarà amb obres de qualitat”, apuntava l’historiador. En aquesta ocasió han estat Ricard Beyloc, Francesc Chimelis, Pere Diez, Uwe Geest, Conxa Ibáñez, Helena Junyent, Usea Ponce, Llúcia Pujol, Paquita Surribas i Lea Vaiana. Per exemple, Bayloc ha exposat tres quadres, un dels quals “hi surt un lector sorprès, on aixeca el cap mentre llegeix, i dos altres que mostren la plaça d’Osca i el carrer Riego”. Alhora, Sorribas també ha exposat tres quadres anomenats “al natural”, on l’artista assegurava “estar molt còmode dibuixant al natural”. Sorribas ha volgut adquirir formes a través de paisatges urbans.

Per la seva banda, la presidenta del Col·lectiu d’Artistes de Sants, Anna Maria Rodà ha qualificat l’exposició “amb un nivell molt alt”, on es poden veure “tècniques diverses, avantguarda, figuració, collage i, en definitiva, una exposició disciplinària”, deia. Roda demanava que tothom s’apropi a veure-la, ja que “transmetre el sentiment amb el qual els artistes han elaborat les obres és molt enriquidor pels veïns i pels alumnes d’escoles del barri”.

inauguracioexposiciocollectiuartistessantscotxeressetembre2016-02

inauguracioexposiciocollectiuartistessantscotxeressetembre2016-03

inauguracioexposiciocollectiuartistessantscotxeressetembre2016-04

inauguracioexposiciocollectiuartistessantscotxeressetembre2016-05

inauguracioexposiciocollectiuartistessantscotxeressetembre2016-06

inauguracioexposiciocollectiuartistessantscotxeressetembre2016-07

inauguracioexposiciocollectiuartistessantscotxeressetembre2016-08

Compartir: