El carrers de Sants i de Creu Coberta seran totalment peatonals el primer dissabte a la tarda de cada mes

La mesura, en favor del passeig dels veïns i de les veïnes, s'aplicarà el primer dissabte a la tarda de cada mes i s'iniciarà al març, de cinc de la tarda a nou del vespre. A l'abril també podrien sumar-se els talls al carrer Joan Güell, Vallespir i Galileu.

El carrers de Sants i de Creu Coberta seran totalment peatonals el primer dissabte a la tarda de cada mes

El Districte de Sants-Montjuïc va anunciar dijous la peatonalització periòdica del carrer de Sants i de Creu Coberta. La mesura, en favor del passeig dels veïns i de les veïnes, s’aplicarà el primer dissabte a la tarda de cada mes i s’iniciarà al març. L’horari dels talls de trànsit serà de cinc de la tarda a nou del vespre.

El regidor del Districte, Marc Serra, detalla que “és una qüestió simbòlica però que ha de servir perquè poc a poc els cotxes vagin desapareixent i el veïnat recuperi el carrer com un espai de vida”. És una mesura de ciutat ja que, a banda dels talls de trànsit de dissabte a la tarda a Sants i Creu Coberta, els diumenges al matí es tallaran altres avingudes i carrers com Tarragona o Via Laietana. El regidor recorda que “el tall a l’eix comercial començarà al març i a l’abril, esperem, s’afegeixin els talls de l’eix de Sants-Les Corts amb Joan Güell, Vallespir i Galileu”.

Per als comerciants, aquesta és “una molt bona notícia”, com celebra Lluís Josep Marticella, de Sants Establiments Units. Recorda que “fa molts anys que portem demanant aquests talls de trànsit” i, ara, destaca que “això és molt positiu per al comerç i per a tots els veïns i veïnes”. En aquest sentit, detalla que “volem que el carrer de Sants sigui un espai on passejar i gaudir”. Per la seva banda, el president de l’eix comercial de Creu Coberta, Lluís Llanas, explica que “demanàvem peatonalitzar Creu Coberta almenys un dia a la setmana”. Per a ell, aquesta proposta “ha de ser la primera pedra per anar tallant més sovint el trànsit perquè els carrers han de ser per la gent”.

Compartir: