El CAP Bordeta-Magòria diu prou!

Equip d’Atenció Primària Bordeta-Magòria

El CAP Bordeta-Magòria diu prou!

Estem indignades, el sistema sanitari està tocat i enfonsat?  Després de les  retallades, l´última estocada l’han rebut les infermeres. El  passat 24 de desembre, el govern espanyol en funcions va aprovar el RD 954/2015, que suposa un atac directe a les competències i drets de tota la infermeria. Aquest decret els deixa en una situació d’il·legalitat, que menysprea la professió.

El seguiment infermer del pacient crònic inclou les vacunacions, la revisió de l’adherència terapèutica, els ajustos de dosis i la detecció d’efectes adversos; les infermeres segueixen unes guies clíniques, saben què han de fer. Treballen en equip, per tal de reduir ingressos innecessaris i llistes d’espera, fan prescripció individualitzada de material de cures i de bolquers i, per tot plegat milloren l’accessibilitat  de la població.

Les infermeres tenen una àmplia formació més enllà de la carrera universitària i una contrastada experiència laboral. En nombrosos països (EEUU, Canadà, Suècia, …), poden prescriure medicaments, assumint majors competències i treballar de forma autònoma.

És difícil plantar-se, deixar de fer tot allò que fan per reivindicar l’autonomia infermera. Representaria moltes complicacions per als companys i seria difícil d’entendre pels usuaris.

La infermeria del segle XXI vol mantenir la seva capacitat resolutiva, agilitzar el desenvolupament de la seva professió de forma integral, assumint el marc competencial de les cures infermeres, oferint  major seguretat al pacient.

Seguim amb l’esperança que els nostres representants professionals i polítics ens ajudin a defensar el que per lògica, dret, formació, dignitat i respecte és nostre, el coneixement infermer.

Compartir: