El BarnaSants comença la seva 25a edició homenatjant Ovidi Montllor a les Cotxeres

El festival va oferir aquest dijous al migdia una roda de premsa per presentar el BarnaSants d'enguany, amb 135 concerts que aniran des del barri de Sants al País Valencià, Mallorca, Menorca i Formentera. [[Vegeu fotos]]

El BarnaSants comença la seva 25a edició homenatjant Ovidi Montllor a les Cotxeres

El festival de música i de cultura BarnaSants compleix enguany la seva 25a edició. Ho fa, a més, amb un homenatge a Ovidi Montllor, sota el nom Ovidi 25. El festival va oferir aquest dijous al migdia una roda de premsa per presentar el BarnaSants d’enguany i les novetats que ofereix.

El director del festival, el santsenc Pere Camps, destacava que aquesta edició és “especial” per l’aniversari que s’assoleix. A banda del concert que es va fer amb Quico Pi de la Serra, aquest divendres s’inaugura el festival amb el primer concert a les Cotxeres de Sants. Tot i les dificultats amb les que s’ha anat trobant el festival, sobretot a nivell de finançament, Camps posava en valor el gran creixement que ha anat tenint el BarnaSants: “hem passat de 9 concerts als 135 d’enguany i per primer cop fem un BarnaSants confederal, amb actuacions al País Valencià, Mallorca, Menorca i Formentera”. Afegia que “això no té aturador, però hem de preparar un relleu generacional, tancar una etapa i posar nous objectius”. I deia que “cal replantejar les nostres fons de finançament”.

Una de les opcions per aconseguir una base de finançament i de suport social és crear “l’Amical BarnaSants”, juntament amb una campanya de micromecenatge que s’obrirà a partir del 24 de gener. Pere Camps concretava que “d’aquesta forma volem crear un activisme cultural amb un ajut anual”.

En la presentació també van intervenir els artistes que integraran l’espectacle Ovidi25 d’aquest divendres. Entre ells, l’activista i ex diputat de la CUP, David Fernández, qui detallava que “és impossible repassar la triple vessant d’artista, cantant i pallasso d’Ovidi, però amb aquestes dues hores ajuntem música, poesia i reflexions”. Per la seva banda, el músic Borja Penalba va desvetllar alguns detalls d’aquesta actuació: “dels tres espectacles fets, aquest és el més ‘ovidià’ des del punt de vista musical”.

Ovidi25 no és simplement un recordatori de cançons, sinó que els artistes han volgut anar més enllà i “innovar amb la pròpia obra del cantautor”, tal com afegia l’artista David Carreño. Tot i que no va intervenir, la cantant Mireia Vives també va participar en la presentació i també formarà part d’aquesta actuació.

rodadepremsapresentaciobarnasantscotxeres23gener2020-03

rodadepremsapresentaciobarnasantscotxeres23gener2020-10

rodadepremsapresentaciobarnasantscotxeres23gener2020-09

rodadepremsapresentaciobarnasantscotxeres23gener2020-01

rodadepremsapresentaciobarnasantscotxeres23gener2020-02

rodadepremsapresentaciobarnasantscotxeres23gener2020-04

rodadepremsapresentaciobarnasantscotxeres23gener2020-05

rodadepremsapresentaciobarnasantscotxeres23gener2020-06

rodadepremsapresentaciobarnasantscotxeres23gener2020-07

rodadepremsapresentaciobarnasantscotxeres23gener2020-08

Compartir: