Demanen que s’enderroqui Can Vies i en el seu lloc es construeixi un centre cívic públic

L'Associació de Veïns i Veïnes de Badal, Brasil i la Bordeta i la Plataforma Adéu Can Vies van presentar dimarts a totes les forces polítiques del Districte una nova proposta on demanen que es faci un centre cívic públic a una part dels terrenys de Can Vies i la rampa prevista.

Demanen que s’enderroqui Can Vies i en el seu lloc es construeixi un centre cívic públic

L’Associació de Veïns i Veïnes de Badal, Brasil i la Bordeta i la Plataforma Adéu Can Vies van presentar dimarts a totes les forces polítiques del Districte de Sants-Montjuïc una nova proposta sobre el futur del projecte urbanístic de la cobertura de les vies encallat per l’ocupació de l’edifici de Can Vies.

El contingut d’aquesta petició passa per “l’execució del projecte urbanístic en la seva totalitat i sense cap modificació”, per tal de donar una solució “a la connectivitat entre la zona de la Bordeta i la zona del mercat”, diu. Per tant, “volem que la rampa de connexió, i es faci l’espai de la zona verda”, expressa Josep Rafael de la Plataforma Adéu Can Vies. El membre de la plataforma que recorda que han recollit dues mil firmes del veïnat, creu que el projecte s’ha d’executar perquè “es va consensuar amb tot el barri, i ara no es pot tirar enrere i deixar aquest espai a la gent que l’ocupa, no és lògic”.

A la vegada, s’ha plantejat respondre a les necessitats d’aquelles associacions o entitats que no tenen espai per desenvolupar les seves activitats. Per fer-ho, volen que, una vegada s’enderroqui l’edifici de Can Vies, es construeixi, en una part del mateix solar, un equipament d’uns 80 metres quadrats gestionat pel Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, “on es podrien fer cursos, tallers i altres activitats a càrrec de les entitats de tot el barri”, opina Rafael; o també, “es podria fer un centre cívic tutelat per Cotxeres per acollir persones immigrants i, en definitiva, perquè sigui un espai obert a tothom”, comenta Alfredo Martínez, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Badal, Brasil i la Bordeta, qui recorda que “el barri està necessitat de locals per entitats”. També es proposa que l’actual edifici dels transformadors de TMB aculli les activitats socials de les entitats del barri: “TMB s’ha compromès a traslladar els transformadors de la línia 1 a Bellvitge, i llavors aquestes naus quedaran lliures”, recorda Alfredo.

Els dos col·lectius esperen una postura clara de les diferents forces polítiques dels nostres barris. De moment el Districte de Sants-Montjuïc, que està estudiant aquesta petició, no ha volgut avançar cap posicionament envers la petició.

Compartir: