Coral Sant Medir, 60 anys cantant

Coral Sant Medir

Coral Sant Medir, 60 anys cantant

“1956 fou l’any que la Coral començà…” Seixanta anys cantant cal celebrar-los i això hem fet aquest 2016 a la Coral Sant Medir.

La nostra Coral, fundada per Mn. Josep Bigordà i uns quants feligresos de la parròquia de Sant Medir, ha anat creixent fins esdevenir en l’actualitat una gran família formada per més de 170 cantaires d’entre 3 i 80 anys. Grups de minis, petits, mitjans, grans, joves, adults, pares, percussió corporal… fent música junts, cantant “acords i records”, assolint reptes i fites que ens fan evolucionar, créixer acompanyats pel nostre director, Ramon Beltran, la professora de cant, Olga Miracle, i la professora de percussió corporal, Anna Llombart.

Aquest 2016, com dèiem, calia omplir-lo de celebracions ben especials per a tots i totes. Al març, el dia del nostre tradicional concert de Sant Medir, vam inaugurar una exposició itinerant titulada “60 creixent amb el barri”, exposició amb voluntat pedagògica i caràcter històric i interactiu. En ella es reflecteix la història de la nostra Coral lligada a l’evolució del nostre barri, del nostre entorn més proper al qual sempre hem estat estretament lligats. La part interactiva, gravada per la mateixa Coral, permetia cantar i descobrir les veus en una peça coral. El 8 d’abril, dia del 60è aniversari segons les cròniques, vam fer un concert a l’Auditori de Barcelona. Infants i joves van estrenar “Les aventures musicals d’en Massagran”, cantata/musical inèdita i original creada especialment per a aquesta ocasió. Els adults van interpretar Pavane, Op. 50 de Fauré, una miscel·lània de peces de l’any 1956 i la Santa Espina, acompanyats per l’Orquestra Sinfonietta Universitària. En acabar, vam homenatjar el fundador i els cantaires que, seixanta anys després, encara aporten la seva veu a la Coral Sant Medir, i tota la família dalt de l’escenari vam cantar la cançó dels 60 anys composta pel nostre director per celebrar aquesta efemèride.

Com un regal inesperat d’aniversari, al juny vam acollir els Mona Shores High School Choir (Michigan, EUA) en el seu únic concert a Barcelona. Una celebració de final de curs molt especial, com ho està sent tot aquest 2016…

El cap de setmana de treball que fem cada any al novembre també ha estat ben diferent i emotiu. Dissabte, un concert a la basílica de Montserrat; moments de pell de gallina, veus i música enlairant-se cap al cel acompanyats de l’escalf de familiars, amics i la comunitat de Sant Medir en un marc incomparable. La resta del cap de setmana: festa intergeneracional amb actuacions dels cantaires, convivència, música, concerts, jocs…

Aquest cap de setmana ens omple d’energia per afrontar un dels moments més intensos de l’any tant per als cantaires com per a aquells que ens segueixen, com són els concerts de Nadal, especialment el de Sant Esteve a l’església de Sant Medir.

La Coral Sant Medir no podria dur a terme tot el que es proposa si no fos per la feina de l’equip tècnic i de tots aquells socis-cantaires que s’impliquen i treballen per fer realitat esdeveniments tan grans com han estat els d’aquest any. Ho celebrem setmana a setmana, assaig rere assaig per poder complir-ne molts més.

article60anyscoralsantmedirnovembrede2016-01

article60anyscoralsantmedirnovembrede2016-02

article60anyscoralsantmedirnovembrede2016-03

article60anyscoralsantmedirnovembrede2016-04

article60anyscoralsantmedirnovembrede2016-05

article60anyscoralsantmedirnovembrede2016-06

article60anyscoralsantmedirnovembrede2016-07

Compartir: