Centenars d’entitats s’uneixen, a la plaça de Sants, en contra del feixisme i el racisme

Durant el matí del diumenge 12 d'octubre es va fer un esmorzar popular a la plaça de Sants i tot seguit va començar una manifestació pels carrers de Sants i Hostafrancs. A la tarda les activitats es van traslladar a les Cotxeres de Sants amb els parlaments de representants de la CUP, Guanyem, PSC, ICV-EUiA i ERC.

Centenars d’entitats s’uneixen, a la plaça de Sants, en contra del feixisme i el racisme

Una jornada d’activitats per la convivència en la diversitat va està present a la plaça de Sants aquest passat diumenge 12 d’octubre. L’acte organitzat per la Unitat Contra el Racisme i el Feixisme amb el suport de l’Assemblea Bolivariana i més de 400 entitats com associacions de veïns, entitats culturals, partits polítics i sindicats van concentrar-se en contra del feixisme i del racisme. Durant el matí es va fer un esmorzar popular a la plaça de Sants i tot seguit va començar una manifestació “La idea era fer una manifestació i cercavila”, explica Jordi Falcó, membre de la Unitat Contra el Racisme. Aquest també critica que no va ser possible seguir el recorregut fixat, que era arribar fins a Plaça Espanya, ja que en aquell mateix moment, una concentració d’un grup d’extrema dreta es trobava a l’avinguda de Maria Cristina: “Sota el nostre punt de vista haurien de tenir preferència totes aquelles entitats que treballen pels drets humans”.

La segona meitat de la jornada i ja per la tarda, va tenir com a acte central una xerrada a la sala de conferències de les Cotxeres de Sants, on hi van haver intervencions de diferents representants de partits polítics com David Fernández, diputat de les CUP; Ada Colau, portaveu de Guanyem Barcelona; Ferran Pedret, diputat del PSC; Dolors Camats, portaveu d’ICV-EUiA o Alfred Bosch, candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona. Tots ells van estar en contra del feixisme i “ tots considerem que és un tema de drets humans en contra d’un grup de persones que no estan d’acord amb la gent que pensa diferent que ells”, afirma Falcó.

acteimanifestacio12octubreplacadesants2014-01

acteimanifestacio12octubreplacadesants2014-02

acteimanifestacio12octubreplacadesants2014-03

acteimanifestacio12octubreplacadesants2014-04

acteimanifestacio12octubreplacadesants2014-05

acteimanifestacio12octubreplacadesants2014-06

acteimanifestacio12octubreplacadesants2014-07

acteimanifestacio12octubreplacadesants2014-08

Fotos: Enric Jara.

Compartir: