Carta oberta a la meva Alcaldessa Ada Colau

Josep Maria Vaqué, veí i músic de Sants

Carta oberta a la meva Alcaldessa Ada Colau

Em dirigeixo a vostè per expressar-li el meu recolzament a la celebració del dia sense cotxes. De tota manera vull exposar-li amb raonaments objectivables que el dia 22 de setembre, no és el dia més adient per aquest esdeveniment. El dia 22 és un dia laborable en el que el futur de la nostra societat: nenes, nens i adolescents són als centres d’educació; i per tant no podràn gaudir dels espais per poder circular per exemple en bicicleta. Ho haurien de fer acompanyats dels seus docents, però no acompanyats per mares, pares, avis…, perquè alhora estàn al seu lloc de treball. En la meva qualitat de docent en Educació Musical durant 40 anys, li puc assegurar que fer sortir al carrer, milers d’alumnes de primària i secundària des dels centres educatius és força complicat.

Per altra banda tallar la circulació en determinats trams de carrer a tot Barcelona en dia laborable és complex, per la viabilitat de l’accés al treball, per aquell transport privat imprescindible, i pel repartiment de mercaderies i accessoris als locals comercials i industrials, per posar alguns exemples. En el període 1995-2000, vaig tenir el privilegi de ser nomenat Conseller d’Urbanisme i Habitatge del Districte de Sants -Montjuïc, i li puc donar fe del que acabo d’exposar.

En canvi si el seu Govern Municipal hagués optat pel dia 24 de setembre, Festa de la Mare de Déu de la Mercè, podríem contemplar una Barcelona sense cotxes amb les famílies al carrer, gaudint i reflexionant sobre la conveniència de reduïr la contaminació mediambiental, i fent palesa la decisió social d’avançar cap a un futur proper més net i saludable.

Moltes gràcies.

Compartir: