Can Batlló avança i s'explica al barri en una assemblea veïnal

Una seixantena de persones van assistir ahir al vespre a l’assemblea veïnal que es va celebrar a la Sala Nova de Sant Medir, i on es va explicar el que s’està fent i el que es farà a Can Batlló, les activitats que s’hi realitzen, les novetats en relació a la insonorització de l’auditori, els enderrocs i l’adequació de l’entorn.

Una seixantena de persones van assistir ahir al vespre a l’assemblea veïnal sobre Can Batlló que es va celebrar a la Sala nNova de Sant Medir. L’acte estava organitzat pel Centre Social de Sants i la Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta i pretenia informar a tot el veïnat sobre el que s’està fent i el que es farà a Can Batlló, les activitats que s’hi realitzen, les novetats en relació a la insonorització de l’auditori i en relació als enderrocs i l’adequació de l’entorn. A més, el veïnat va poder formular preguntes i queixes que van ser respostes pels vocals de les dues entitats.

En l’assemblea es va explicar  com s’han anant aconseguint diversos espais a partir de cessions de l’ajuntament, les dues últimes aquesta setmana mateix, dues naus tocant a la Gran Via. Josep Maria Domingo va comentar: “El present és constantment, dia a dia, anar intentant i aconseguint treure racons de Can Batlló a l’Ajuntament”, que va recordar que actualment té la propietat de la major part de l'antic recinte industrial de la Bordeta. En canvi, va explicar, encara està pendent la nau central que depèn de la Generalitat tot i que la previsió és que acabi passant en mans de l’Ajuntament, “però això encara no ho podem explicar perquè tampoc ho sabem”, diu Domingo. Tot i els avenços. Josep Maria Domingo també va dir que les negociacions, que són constants, no sempre van tant ràpid com voldrien.

“L’actiu més important que tenim a Can Batlló són les persones”, va recordar per altra banda Jordi Falcó. Segons ell, el temps de revindicacions es va acabar l’11 de juny del 2011, quan van poder accedir a l’espai, i des de llavors s’han dedicat a construir. En aquest procés fins ara s’han adequat els espais que han aconseguit per la cessió de l’Ajuntament, i això és important perquè considera: “Hem de ser els veritables protagonistes de la transformació de Can Batlló.”

Part de la transformació també ha passat pels enderrocs i l’adequació dels espais que s’ha fet, un tema que va exposar Enric Jara, que ho va considerar “una reforma fantàstica”. La majoria d’enderrocs eren d’immobles que no estaven en bones condicions. En els que no s’han enderrocat i si estan desenvolupant diversos projectes, Jara va recordar que la majoria hauran d’anar a terra perquè hi ha projectat un gran espai de zona verda: “No estem disposats a perdre ni un metre quadrat del gran parc que ens correspon.” A més, va defensar que ha de ser un parc al servei del barri i no dels habitatges que es preveia construir a l’entorn.

assembleacanbatllosalanovasantmedirdesembre2013-02

assembleacanbatllosalanovasantmedirdesembre2013-03

assembleacanbatllosalanovasantmedirdesembre2013-04