Benvolguda vila de Sants

Víctor Béjar , cap de colla dels gegants de Sants.

Benvolguda vila de Sants

Aquest any 2015 , els Gegants de Sants no participaran als actes de la festa de la Mercè. Les condicions que imposa la Coordinadora de Gegants de Barcelona aprovades en assemblea són incompatibles amb els valors de la nostra entitat i els seus partícips.

Seguidament argumentem aquestes condicions per justificar la nostra decisió:

Gegants oficials :  No entenem que volen dir amb “oficials “. La colla gegantera de Sants , com a comissió de cultura popular del Secretariat d’Entitats de Sants , Hostafrancs i la Bordeta , gestiona les 13 figures documentades en aquest Secretariat ( 7 gegants , 4 gegantons i 2 capgrossos ) , decidint amb total autonomia quines figures participen als més de 40 actes on som presents durant l’any.

Aquest any vam informar a Coordinadora que a Mercè representaria la vila de Sants la geganta Núria Feliu, com a exemple de les arts , el compromís amb la cultura popular i, especialment , amb aquest moment tan especial que viu la societat catalana. L’assemblea de la coordinadora diu que no és oficial i podem ser expulsats dels actes i sancionats econòmicament.

Uniformitat : Les senyes identificatives de la colla gegantera de Sants són el polo vermell amb els logos del 30 aniversari que proporciona de franc l’entitat . La resta del vestuari és decisió personal de cadascú , mai podríem obligar a ser exclusius amb la forma de vestir o amb qui no es pot permetre la despesa extra de roba i calçat. Tots sabem perfectament on i a que anem amb la colla , i ens neguem a que ningú ens qualifiqui de “dignes o indignes “.

Els valors que transmet el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i les més de 300 entitats associades, són prou sòlids , contundents i reconeguts , pel que els Gegants de Sants no participarem a cap acte organitzat per aquesta coordinadora , ja que els seus s’enfronten directament amb allò en que creiem i aportem a la ciutadania : compromís i participació.

Compartir: