Barcelona en Comú presenta als veïns del barri els pressupostos de l’any 2016

L’equip de govern de Barcelona en Comú a Sants-Montjuïc i el regidor del Districte, Jaume Asens, van presentar dimarts al vespre, amb una trobada oberta amb el veïnat a les Cotxeres de Sants, els pressupostos d'enguany i les seves línies bàsiques.

Barcelona en Comú presenta als veïns del barri els pressupostos de l’any 2016

L’equip de govern de Barcelona en Comú al Districte de Sants-Montjuïc ha volgut apropar els pressupostos als veïns per prioritzar amb ells, asseguren des de la formació, les polítiques dels nostres barris. Per això, dimarts al vespre a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants, el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jaume Asens, va encarregar-se de presentar els pressupostos d’enguany, que va titular “contra l’austeritat i pel canvi social”. Asens va començar la seva intervenció valorant el moment transcendent que viu l’activisme, recordant que fa uns anys “milers de persones sortien al carrer per reclamar els drets que els estaven prenent”, una indignació que va arribar a les institucions, “fins al punt de veure una cosa inimaginable, com aquella activista que havia anat al Congrés i es convertia en l’alcaldessa d’aquesta ciutat o veure com els regidors tenen l’agenda pública, es redueixen els sous, etc”. Unes polítiques que Asens va utilitzar per parlar del nou escenari polític actual: els pressupostos. “Volem canviar el paradigma existent fins ara, ja que els pressupostos quedaven circumscrits en àmbits institucionals, per això hem volgut desbordar aquest debat a través del PAM i PAD, on els veïns i veïnes podran fer-se seus els pressupostos” puntualitzava el regidor.

Amb l’ajuda d’en David, coordinador de la formació, els veïns que van assistir a la presentació van ser informats dels trets més característics dels principals objectius dels pressupostos treballats des de l’equip de govern. “No volem fer xerrades complicades amb detalls tècnics, però si volíem posar de manifest que totes les polítiques són iguals, darrere dels pressupostos hi ha unes intencions polítiques i de transformar la ciutat, per això volem parlar de les prioritats que BeC intenta posar en joc” deia en David. Els pressupostos que proposa Barcelona en Comú són garantir els drets socials, és a dir, destinar 35 milions d’euros addicionals respecte a l’any 2015 per fer polítiques d’habitatge. BeC també té l’objectiu de transformar el model econòmic, destinant 9M d’euros més per crear plans d’ocupació, suport en l’economia social i cooperativa, etc. A més, “volem una Barcelona dels barris”, assegurava en David, obtenint una qualitat de vida en els barris, millorant la il·luminació, neteja, recollida de residus”, increment la partida en 15M d’euros. La partida en el transport públic s’incrementaria 20M d’euros, la participació ciutadana i transparència en 5M d’euros, i en Cultura i Esports 2M d’euros “per fer programes de difusió i apropar-ho a la gent” descrivia el coordinador, que afegia que volen “incrementar els pressupostos dels districtes per tal de reduir les desigualtats, incrementant els pressupostos als barris amb major necessitat per arribar a un equilibri”.

Per la seva banda, el regidor del Districte va assegurar que “no aprovar els pressupostos seria una derrota política”. També va alertar que si els pressupostos d’enguany no s’aproven, tindrà repercussions negatives en els districtes. Durant més d’una hora la trentena d’assistents van intercanviar opinions amb regidor i el coordinador de la formació política.

presentaciopressupostossantsmontjuicencomumarc2016-06

presentaciopressupostossantsmontjuicencomumarc2016-02

presentaciopressupostossantsmontjuicencomumarc2016-03

presentaciopressupostossantsmontjuicencomumarc2016-04

presentaciopressupostossantsmontjuicencomumarc2016-05

Compartir: