Aquest estiu l’estació d’autobusos de Sants tindrà un nou mòdul transparent de 400 metres quadrats amb més serveis

El mòdul de 400 metres quadrats tindrà climatització, i comptarà amb una sala d’espera per a una cinquantena de persones assegudes, serveis, cafeteria i màquines de venda de refrescos i aliments. Les obres, amb un pressupost d’uns 500 mil euros, començaran en dos mesos i abans de l’agost ja hauran acabat.

Aquest estiu l’estació d’autobusos de Sants tindrà un nou mòdul transparent de 400 metres quadrats amb més serveis

Arran de les queixes veïnals al llarg dels últims anys i el mal estat en el qual es trobava l’estació d’autobusos de Barcelona-Sants, el Districte de Sants-Montjuïc ha arribat a un acord amb la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, ADIF i la societat concessionària del servei d’autobusos de llarg recorregut (Estació d’Autobusos de Sants SL) per dignificar les instal·lacions situades al carrer Viriat, a tocar de l’estació de tren, i que actualment tenien els serveis pels passatgers amb lavabos portàtils de plàstic instal·lats a la mateixa andana.

Ja durant el passat estiu, el consistori “va millorar els paviments i la il·luminació de l’estació, fins i tot va retirar alguna instal·lació” recorda Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. En aquesta ocasió, la concessionària del servei, tal com estableix el conveni, es farà càrrec de la substitució dels tres mòduls existents. Aquests s’unificaran en un de sol, molt més transparent, amb més serveis i amb major capacitat per als usuaris.

El mòdul s’ubicarà sota l’estructura de formigó de l’estació i segons Jiménez “s’adaptarà i s’ajustarà al funcionament que està tenint aquesta estació d’autobusos”. El mòdul de 400 metres quadrats tindrà climatització, i comptarà amb una sala d’espera per a una cinquantena de persones assegudes, serveis, cafeteria i màquines de venda de refrescos i aliments. Segons informa el gerent de la concessionària (Estació d’Autobusos de Sants SL), Cleto Vázquez, les obres començaran en dos mesos i abans de l’agost ja hauran acabat. El pressupost destinat per aquesta actuació serà d’uns 500 mil euros.

Tanmateix, els veïns tot i veure amb bons ulls les millores, continuen pensant que es tracta d’un nou “pedaç”. “Ara estarem vint anys més amb la provisionalitat del que es faci i això hauria de ser una estació com la ciutat es mereix” diu Mercè Calaceit, veïna del barri. Per la seva banda, Gabriel Janhoer, també veí santsenc, critica que l’ampliació del vestíbul de les instal·lacions de l’alta velocitat es faci amb rapidesa: “Per unes coses van molt de pressa però en d’altres no”.

iniciobresestacioautobusossantsmarcde2016-10

iniciobresestacioautobusossantsmarcde2016-02

iniciobresestacioautobusossantsmarcde2016-03

iniciobresestacioautobusossantsmarcde2016-04

iniciobresestacioautobusossantsmarcde2016-05

iniciobresestacioautobusossantsmarcde2016-06

iniciobresestacioautobusossantsmarcde2016-07

iniciobresestacioautobusossantsmarcde2016-08

iniciobresestacioautobusossantsmarcde2016-09

Compartir: