Veïnat i col·lectius santsencs s’organitzen per trobar solucions als problemes comuns del barri

Una quarantena de santsencs i santsenques, alguns provinents de col·lectius i entitats dels nostres barris, van organitzar una trobada veïnal, impulsada per l'Assemblea del Barri de Sants, dissabte passat als Jardins de la Rambla de Sants. L'habitatge, el turisme, el feminisme o l'economia van ser alguns dels aspectes que es van tractar durant aquesta trobada.

Veïnat i col·lectius santsencs s’organitzen per trobar solucions als problemes comuns del barri

Una quarantena de santsencs i santsenques, alguns provinents de col·lectius i entitats dels nostres barris, van organitzar una trobada veïnal, impulsada per l’Assemblea del Barri de Sants, dissabte passat als Jardins de la Rambla de Sants. Amb aquesta, el veïnat va poder expressar les seves reivindicacions per crear sinergies i, així, aconseguir un barri més organitzat. “Volem que aquest sigui un espai obert perquè els veïns puguin explicar la problemàtica que veuen al barri i creiem que amb aquest espai els podem posar en comú per fer-hi front de forma col·lectiva”, explicava en Rubén, de l’Assemblea del Barri de Sants i del Centre Social Autogestionat Can Vies. La iniciativa va sorgir en detectar la falta d’un espai de trobada “on les lluites de cada col·lectiu fessin xarxa”, afegia. Aquesta primera sessió ha volgut ser un punt de partida a futurs nous espais de lluita sobre temàtiques concretes.

L’habitatge, el turisme, el feminisme o l’economia van ser alguns dels aspectes que es van tractar durant aquesta trobada. “El context del nostre barri és força negatiu pel barri i la seva gent. Molts veïns i veïnes estan marxant per culpa de l’augment del preu del lloguer i de l’habitatge. Per això creiem necessari fer-hi front”, deia un dels impulsors.

Entre els col·lectius que van debatre les seves idees en grups de treball, hi havia el Grup d’Habitatge de Sants: “Creiem que és important que la nostra tasca arribi a tot el veïnat i sàpiguen on poden anar per defensar els seus drets”, deia la Llum, membre d’aquest col·lectiu. I en Toni Piñeiro de Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta va subratllar la necessitat d’aquest tipus de sessions, “perquè hi hagi comunicació entre les entitats i en diversos camps”.

trobadaveinalsants5demaigde2018-08

trobadaveinalsants5demaigde2018-01

trobadaveinalsants5demaigde2018-02

trobadaveinalsants5demaigde2018-03

trobadaveinalsants5demaigde2018-04

trobadaveinalsants5demaigde2018-05

trobadaveinalsants5demaigde2018-06

Compartir: