Vallespir de Baix reivindicarà el paper de les dones obreres de Sants durant la Festa Major

La comissió de festes, que enguany compta amb un local, vol transformar el carrer en una fàbrica amb telers per homenatjar les dones que treballaven a les fàbriques dels barris de Sants. També hi afegiran garlandes amb flors per trencar amb la monotonia de la indústria.

Vallespir de Baix reivindicarà el paper de les dones obreres de Sants durant la Festa Major

La Comissió de Festes del Carrer Vallespir de Baix encara amb ganes “i presses” la Festa Major de Sants. Enguany disposen de local i esperen enllestir-ho tot a temps. “Cada any escollim un motiu a reivindicar per a la decoració i aquesta festa ho enfocarem en el feminisme”, explica en Jordi Boltaina, membre de la comissió de festes. Aquesta lluita contra el masclisme l’enfoquen en el poder de les dones que treballaven a les fàbriques dels barris de Sants, zona típicament industrial.

A l’hora de tenir en compte la guarnició, Boltaina detalla que “transformarem el carrer en una fàbrica amb telers, com era Can Batlló”. A tot això hi afegiran “motius més festius per trencar amb la monotonia de la indústria, hi posarem flors o d’altres garlandes de colors”. A falta d’acabar de definir tots els aspectes de la decoració, Boltaina apunta que possiblement “trobarem un teler a la portalada i la resta de motius, tant feministes com les garlandes seran pel sostre”.

Per a la programació, la comissió de festes prioritza els concerts i, més concretament, els artistes de Sants. “Fa anys que ja tenim una línia d’espectacles consolidada”, recorda Boltaina. Com a exemple, Vallespir de Baix tindrà les actuacions de Pirat’s Sound Sistema, la rumba de La Màlaga, el punk dels Ratpenat o el grup Som Caliu. Per així “oferir música de tots els gèneres”.

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrervallespirdebaixjuliol2019-02

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrervallespirdebaixjuliol2019-03

Compartir: