Una trentena de veïns i entitats participen en la definició del Pla d’Usos del Triangle de Sants-Hostafrancs

El Pla d'Usos és una eina urbanística que ha de permetre reordenar els usos, principalment d'activitat econòmica per tal d'evitar la massifiació i les molèsties que genera al veïnat. Actualment el Districte té en vigor una suspensió de llicències que impedeix l'obertura de més locals de pública concurrència en aquesta àrea.

Una trentena de veïns i entitats participen en la definició del Pla d’Usos del Triangle de Sants-Hostafrancs

El passat dimecres, el Districte de Sants-Montjuïc va iniciar el procés participatiu per definir el Pla d’Usos del Triangle de Sants-Hostafrancs. Un total de 30 veïns provinents d’entitats i comerços dels dos barris van participar en el taller que es va fer a la Sala Anselm Cartañà del Districte de Sants-Montjuïc.

El Pla d’Usos del Triangle de Sants – Hostafrancs és una eina urbanística que ha de permetre reordenar els usos, principalment d’activitat econòmica. Territorialment parlant, el triangle està delimitat pel carrer de Sants, passeig de Sant Antoni, Estació de Sants, carrer Tarragona, Consell de Cent i Creu Coberta. Xavier Farré, conseller tècnic del Districte de Sants-Montjuïc ha explicat que aquesta mesura “ha de permetre equilibrar o compensar zones que actualment estan massificades i que acaben excloent altres activitats, descompensant el territori”.

Amb el Pla d’Usos, doncs, es vol respondre a les demandes veïnals de la plaça d’Osca i del carrer Riego, que des de fa molts anys critiquen els sorolls provinents de la “massificació” de terrasses de bars i restaurants de la zona. Per resoldre aquesta problemàtica i reordenar el territori, el Districte va començar aprovant una suspensió de llicències que impedia l’obertura de més locals de pública concurrència en aquesta àrea. A partir d’aquesta moratòria, es va engegar un procés de diagnosi del territori que va finalitzar el passat gener.

Ara s’ha iniciat la fase participativa, que ha de servir per definir el planejament urbanístic del triangle, on els veïns “decideixin quin és el futur d’aquest territori en la seva definició”, ha dit Farré. Els participants d’aquest taller obert van treballar en grups en els quals van debatre i reflexionar sobre els diferents usos i activitats que actualment s’ofereixen i les que voldrien que es fes. No només es va demanar regular els usos de la plaça d’Osca, sinó també, segons Farré, va creure’s necessari incloure en el pla els entorns de la plaça Joan Pelegrí i el carrer Consell de Cent “per afavorir l’obertura de comerços i altres activitats econòmiques amb restauració”. També es va posar l’atenció al carrer de Sants i carrer de Creu Coberta, on els veïns van instar que “aquesta zona no es converteixi en una proliferació excessiva de cases de degustació”, i per això “cal potenciar el comerç de proximitat en aquesta traça urbana”, ha apuntat el tècnic.

El 29 de març el Districte retornarà, en un document, les aportacions exposades durant aquest taller participatiu. Una setmana més tard, el 5 d’abril, el grup de treball es retrobarà amb el Districte per acabar de debatre l’expedient que ha de poder definir, finalment, el Pla d’Usos.

tallerdefinicioplausostrianglesantshostafrancsmarc2017-01

tallerdefinicioplausostrianglesantshostafrancsmarc2017-02

tallerdefinicioplausostrianglesantshostafrancsmarc2017-03

tallerdefinicioplausostrianglesantshostafrancsmarc2017-04

tallerdefinicioplausostrianglesantshostafrancsmarc2017-05

tallerdefinicioplausostrianglesantshostafrancsmarc2017-06

Compartir: