Una residència geriàtrica de Font de la Guatlla construirà una coberta verda com a eina terapèutica

La residència geriàtrica Gran Via Parc comptarà amb dos terrats verds a partir de la primavera de l'any vinent. Aquesta és una de les deu propostes guanyadores del concurs de cobertes verdes que s'ha fet al conjunt de la ciutat. D'aquesta manera s'aprofitaran els usos de les dues terrasses, d'uns 225 metres quadrats, que tenen a l'interior d'illa.

Una residència geriàtrica de Font de la Guatlla construirà una coberta verda com a eina terapèutica

La residència geriàtrica Gran Via Parc del barri de Font de la Guatlla comptarà amb dos terrats verds a partir de la primavera de l’any vinent. Aquesta és una de les deu propostes guanyadores del concurs de cobertes verdes que s’ha fet al conjunt de la ciutat de Barcelona.

Segons Natàlia Antoñana, directora de la residència, amb aquesta iniciativa s’aprofitaran els usos de les dues terrasses, d’uns 225 metres quadrats, que té l’edifici a l’interior d’illa: “L’objectiu és fer un aprofitament de les terrasses, volem que la gent surti a les terrasses perquè no surten, i ho facin amb una excusa terapèutica i lúdica”. El projecte tindrà un important impacte social, ja que s’espera que prop d’unes mil persones, entre residents, treballadors i famílies, puguin intercanviar experiències en aquest nou espai.

La terrassa que es troba al primer pis es destinarà a l’horta, des d’on els usuaris podran cultivar les seves hortalisses i verdures a través de mòduls de cultiu regulables i ergonòmics i taules adaptades perquè les persones amb mobilitat reduïda també puguin gaudir dels horts, fins i tot des d’una cadira de rodes. A més, també s’implantaran diversos nius i menjadores per ocells, així com un hotel d’insectes que ajudaran a pol·linitzar els cultius. També s’aprofitaran les aigües pluvials, i es projecta la construcció d’un petit hivernacle des d’on es podrà preparar el planter, així com un compostador per gestionar els residus orgànics.

L’espai obert situat a la planta baixa serà més lúdic i paisatgístic. Aquí s’ubicarà un jardí ple d’espècies vegetals, com plantes i flors autòctones, enfiladisses caduques, xeròfiles o perennes. “Serà un espai sensorial, on els usuaris podran tocar, olorar i provar les plantes”, explica Fernando Garcia de l’equip tècnic Germina. El projecte s’eleva a uns 95 mil euros i preveu la construcció de 106 metres quadrats de zona verda.

Finalment, per tal d’analitzar la capacitat terapèutica dels horts i avaluar el seu impacte sobre el benestar dels usuaris i familiars, es comptarà amb el suport del Grup Àgora de Recerca Psicològica de Sant Joan de Déu, que en farà un seguiment. Antoñana convida a tots els veïns i entitats del barri a participar del projecte hortícola: “Amb ells se’ns acudeixen moltes coses, com fer visites guiades, tallers de melmelades o fer quadres o mosaics amb flors, entre d’altres”.

cobertaverdaresidenciagranviaparcfontdelaguatllajunyde2018-09

cobertaverdaresidenciagranviaparcfontdelaguatllajunyde2018-01

cobertaverdaresidenciagranviaparcfontdelaguatllajunyde2018-02

cobertaverdaresidenciagranviaparcfontdelaguatllajunyde2018-03

cobertaverdaresidenciagranviaparcfontdelaguatllajunyde2018-04

cobertaverdaresidenciagranviaparcfontdelaguatllajunyde2018-05

cobertaverdaresidenciagranviaparcfontdelaguatllajunyde2018-07

cobertaverdaresidenciagranviaparcfontdelaguatllajunyde2018-08

Compartir: