Una quinzena de països comparteixen gastronomia al Festival Sopes del Món de Sants-Badal

El veïnat va poder fer un viatge cultural a través de la gastronomia amb la 3a edició d’aquest tast gastronòmic, que es va fer a la plaça de l’Olivereta del barri de Sants-Badal. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

Una quinzena de països comparteixen gastronomia al Festival Sopes del Món de Sants-Badal

Amb l’entrada de l’hivern, el Festival de Sopes del Món encaixa com anell al dit al barri de Sants-Badal. Dissabte es va celebrar la 3a edició d’aquest tast gastronòmic a la plaça de l’Olivereta. En total, fins a una quinzena de països estaven representats en forma de sopa i la consigna era clara: fer un viatge cultural a través de la gastronomia.

L’activitat estava organitzada pel Districte de Sants-Montjuïc per fomentar la interculturalitat. Fent memòria, però, aquest festival va començar per iniciativa de l’entitat hostafranquina Mexcat, que va demanar fer aquest tast gastronòmic tot seguint la línia del festival de sopes de Nou Barris amb més de 15 anys d’història. Amb tot, com explica una de les dinamitzadores, l’Àgia Luna d’Artixoc, la qüestió és “fer una trobada de gent del barri a partir de la sopa, un menjar universal”.

Portugal, Brasil, República Dominicana o Xina són alguns dels països representats. Luna afegeix que “no hi ha cap requisit per participar-hi, el què busquem és compartir cultura i gustos”. En Yoan, de la Xina, va fer una sopa de col blanca i de pernil, explica que “normalment prenem aquesta sopa a l’hivern per celebrar l’any nou xinès, que enguany celebrem al febrer”. D’altres, com en Pere de Catalunya, aprofiten aquesta festivitat per potenciar les seves habilitats: “sempre sóc jo el que cuina a casa”.

La plaça de l’Olivereta és un punt de referència d’actes al barri. Àgia Luna la descriu com “un punt molt important per a Sants-Badal, és per això que la gent respon i el festival té molt èxit”. Un dels assistents, en Jordi, explica que “és una molt bona idea per a fomentar el barri i, sobretot, enriquir-nos pel que fa a cuina”. I és que, com explica Luna “el menjar és un missatge universal i més enllà d’idiomes, tothom s’entén quan mostra la satisfacció després de provar un bon plat”.

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-29

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-02

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-03

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-04

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-05

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-06

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-07

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-08

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-09

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-10

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-11

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-12

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-13

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-14

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-15

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-16

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-17

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-18

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-19

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-20

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-21

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-22

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-23

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-24

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-25

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-26

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-27

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-28

festivalsopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2018-01

Compartir: