Una nova APP permet als discapacitats visuals rebre descripció auditiva dels aparadors de les botigues de Sants i Creu Coberta

Aquesta primera pràctica, amb un pressupost d'uns 18.000 euros, s’ha fet als eixos comercials de Creu Coberta i carrer de Sants on s’ha implementat un projecte de beacons en més de 150 comerços, i que s’estendrà en breu fins a 200 botigues més.

Una nova APP permet als discapacitats visuals rebre descripció auditiva dels aparadors de les botigues de Sants i Creu Coberta

El Districte de Sants-Montjuïc ha impulsat, juntament amb l’Eix Comercial Creu Coberta i Sants Establiments Units i la cooperativa Xarxa Oberta de Beacons de Barcelona, una nova aplicació mòbil que permet als discapacitats visuals disposar d’informació actualitzada i reclams publicitaris a mesura que transiten pel carrer. A través dels ‘beacons’, dispositius autònoms, de reduïdes dimensions, baix manteniment i cost, que emeten un senyal Bluetooth, les persones que tenen instal·lada aquesta APP gratuïta anomenada “Barcelona sense barreres” poden rebre notificacions al seu dispositiu mòbil. D’aquesta manera, i pensat específicament per a persones amb discapacitat visual, el missatge pot obrir-se amb àudio-descripció, facilitant-te l’accessibilitat al comerç i posant en valor l’eix comercial de proximitat del barri.

Aquesta primera pràctica, amb un pressupost d’uns 18.000 euros, s’ha fet a l’Eix Comercial de Creu Coberta i Sants Establiments Units on s’ha implementat un projecte de beacons en més de 150 comerços, i que s’estendrà en breu fins a 200 botigues i comerços més.

Així doncs, a través d’aquests “Aparadors virtuals”, les persones que tinguin instal·lada l’aplicació al seu dispositiu mòbil rebran notificacions quan s’apropin a les botigues, ja que l’APP reconeix la senyal dels beacons. Aquestes notificacions, que disposen de descripció auditiva, podran oferir productes, novetats, recomanacions… Les persones que no tenen aquesta discapacitat, si volen, també podran accedir a través del dispositiu al web del comerç i navegar entre l’oferta de l’establiment.

En aquesta línia, des de fa anys, el districte de Sants-Montjuïc ha impulsat projectes, amb la col·laboració dels diferents eixos comercials del districte i de la Càtedra d’accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, propostes per millorar l’accessibilitat de diferents col·lectius a l’entorn. Per exemple, a través del projecte Sants Sense Barreres o La Marina Sense Barreres, que estudien –juntament amb persones amb problemes de mobilitat, estudiants de la càtedra, i tècnics del districte- com modificar les barreres arquitectòniques que hi ha a molts comerços dels barris del districte, atorgant després unes ajudes per qui vulgui millorar aquestes condicions.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Compartir: