Una jornada solidària a les Cotxeres difon la problemàtica dels més desfavorits de l’Índia

La sala d'actes de les Cotxeres de Sants va acollir, durant tot el dissabte, la jornada social i solidària "Dones del món, dones de l'Índia" que va servir per donar a conèixer i recollir fons per una petita ONG de Benarés, a l'Índia. [[Vegeu fotos]]

Una jornada solidària a les Cotxeres difon la problemàtica dels més desfavorits de l’Índia

La sala d’actes del centre cívic de les Cotxeres de Sants va acollir, durant tot el dissabte, la jornada social i solidària “Dones del món, dones de l’Índia” que va servir per fer conèixer una petita ONG de Benarés (Índia). Kashi by Seva és una organització nascuda l’any 2007 dirigida per quatre joves hindús, una doctora suïssa i una barcelonina, que treballen amb pocs recursos en els sectors més desfavorits i leprosos de l’Índia, aportant tractaments i medicaments gratuïts a aquest col·lectiu. “M’impacta molt veure com aquests nois i la metgessa no reben cap subvenció ni ajut, no tenen cap lloc fix i treballen on està al conflicte amb leprosos cremats i toxicòmans”, explicava Cristina Inglés, homeòpata i organitzadora de l’acte, que va viatjar al país el passat mes de març per portar uns medicaments: “Llavors vaig estar amb el sector de les dones cremades, i em va impactar que ningú, tampoc gent hindú, volia parlar del tema”, per trobar una solució. Així, aquesta activitat també va servir per recaptar fons econòmics, uns 3000€, per aconseguir consolidar l’objectiu de l’ONG i resoldre les diverses problemàtiques amb les quals es troben a l’Índia, “com amb les cremades al 80% del cos i les 30.000 noies que moren cremades a l’any”, comentava Inglés.

Sota el lema “cap ésser humà sense una cura”, diversos col·lectius van bolcar-se dissabte per tal de donar veu a aquesta qüestió. En aquest sentit, Inglés celebrava l’ajuda per part de diverses entitats com “Deixa la teva empremta”, o de terapeutes que es van oferir durant l’activitat per fer teràpies gratuïtes d’acupuntura, homeopatia, massatge, etc. A més, els veïns que van apropar-se a la sala d’actes de les Cotxeres van trobar-se amb conferències i projeccions sobre el projecte de l’ONG, tallers de ioga, bollywood, teatre de compromís social, narració oral per adults, i els més petits van escoltar com explicaven contes indis. Fins i tot, es va oferir menjar tradicional de l’Índia, mentre un grup interpretava un concert de música originària d’aquestes contrades. “Estem menjant cuina de l’Índia, està molt bo encara que no estiguem acostumats, està molt bé això de provar coses noves”, deia l’Elisabeth veïna de Sants, qui va expressar la seva emoció “en pensar que puguem connectar a través d’una videoconferència amb gent de l’Índia i veure els patiments amb els quals conviuen”.

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-16

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-01

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-02

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-03

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-04

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-05

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-06

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-07

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-08

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-09

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-10

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-11

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-12

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-13

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-14

jornadasolidariaindiacotxeresdesantsjuliolde2016-15

Compartir: