Una dotzena de noves entitats s’adhereixen al Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

El Secretariat va celebrar dilluns l’assemblea general ordinària, on es van aprovar per unanimitat l'informe de gestió del 2015 i el pla de treball pel 2016. Amb les noves adhesions i la revisió del cens, la federació d'entitats ja agrupa 303 entitats. [[Vegeu fotos]]

Una dotzena de noves entitats s’adhereixen al Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Com cada any per aquestes dates, el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta celebra la seva Assemblea General Ordinària, on es presenta l’informe de gestió de l’any anterior, s’aproven les altes i baixes d’entitats membres, i es fixen els objectius i el pla de treball del Secretariat. La sessió d’enguany va tenir lloc el passat dilluns, a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants, on es van convocar les més de 300 entitats que agrupa la federació.

La presidenta del Secretariat, Lluïsa Erill, va informar dels serveis que s’ofereixen des de la federació “per tal de facilitar el funcionament i desenvolupament dels objectius de les entitats”. L’any 2015 van augmentar les sol·licituds de serveis a través de la pàgina web. També es va projectar un video resumint les activitats realitzades tant per la part associativa, com per la gestió d’equipaments. “L’eix principal són les entitats, per això és molt important el treball en xarxa, la col·laboració i la cooperació entre elles”, deia Erill. D’aquesta manera, durant l’any 2015 s’han impulsat diversos projectes en col·laboració amb altres entitats. Segons la presidenta, les taules de coordinació associativa com la Taula Intercultural, la Taula Social, i la Taula d’Esports, “han continuat sent una eina molt eficient que fomenten la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i ens permeten conèixer diversos costums culturals, entre d’altres”. També va remarcar l’Espai de deures que després de quatre anys, està assolint els objectius marcats, arran de la tasca que fan els voluntaris, coordinadors i els infants i joves que hi participen. Així, Erill va dir que un dels reptes és “el foment de la participació perquè segueixi augmentant”.

Des de l’any 2010 les adhesions d’entitats al Secretariat han anat creixent amb un augment del 22%. El 2015 va tancar amb 315 entitats de diferents tipologies, però en destaquen les culturals i esportives, ja que representen més de la meitat de les entitats associades. Durant el 2015 s’han més de 650 activitats organitzades per associacions sense ànim de lucre, administracions públiques, entitats privades i particulars. El 80% d’aquestes han estat organitzades per entitats. A més, l’any passat 229 entitats van participar en les comissions organitzadores com el Firentitats, l’Open d’Escacs, el Pau Sense Treva o el Concurs Art-Jove.

A l’assemblea es va anunciar l’adhesió d’una dotzena de noves entitats al Secretariat. Per unanimitat es va apropar l’entrada de l’Associació Artesans del Barri de Sants de Barcelona, l’Associació Club Llanterna Màgica, l’Associació Cultural Fotoconnexió, l’Associació de Dansa i Circ Acromazk, l’Associació per la difusió sense límits (La Directa), l’Associació Segona Mà Sants, el Club Hanbol Sant Miquel, l’Associació Tata Inti: Criança, Joc i Creativitat, el Club Ciclista Catalunya, la Fundación Inceptum, el Grup Vitolfílic de Barcelona i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-01

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-02

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-03

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-05

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-06

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-07

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-08

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-09

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-10

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-11

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-12

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-13

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-14

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-15

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-16

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-17

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-18

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-19

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-20

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-21

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-22

assembleageneralsecretariatentitatssants2016-23

Compartir: