Una desena de persones aturades del districte participen en un curs de guiatge i interpretació de la natura a la muntanya de Montjuïc

Una vegada finalitzin el curs de formació ocupacional intensiu de 60 hores, els usuaris rebran el Certificat d’Intèrpret Europe com a guia intèrpret del patrimoni natural, i faran un retorn social a les entitats dels barris, a qui se’ls oferirà unes passejades guiades per la muntanya.

Una desena de persones aturades del districte participen en un curs de guiatge i interpretació de la natura a la muntanya de Montjuïc

Una desena de veïns i veïnes a l’atur i amb estudis secundaris participen aquesta setmana en un curs de guiatge i interpretació de la natura que ha impulsat el Districte de Sants-Montjuïc. Es tracta d’un curs de formació ocupacional que pretén reforçar la identitat dels barris de la Marina, el Poble-sec i la Font de la Guatlla: “Volem que la gent del barri conegui i torni a veure la muntanya de Montjuïc com un element essencial i de coneixement” explica Julian Castro, tècnic de Barcelona Activa, qui ha destacat “l’interès i la motivació dels participants que han crescut en aquest procés”.

Amb aquest projecte es vol ampliar l’oferta de lleure per a la ciutadania i fomentar l’ocupació. “Donem una formació perquè els participants tinguin elements per fer un guiatge de la natura”, detalla Castro. Així, es vol donar resposta al Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc, el Pla Estratègic de Turisme i el Pla de Barris de la Marina, a més de la Mesura d’Ocupabilitat del Poble-sec.

El curs gratuït va començar el passat 6 de juliol i s’allargà fins aquest divendres a l’Espai Bàrkeno, on tenen lloc les classes teòriques. Aquest consta de tres parts: formació en guiatge i eines d’interpretació de la natura que va a càrrec de Naturalwalks, una empresa dedicada a la formació de guies; orientació laboral on s’oferiran altres recursos formatius, amb l’ajuda de tècnics formadors de Barcelona Activa; i context històric i social de la muntanya de Montjuïc i els barris de l’entorn, impulsat per Oriol Granados del Centre d’Estudis de Montjuïc: “És important que la gent conegui i tingui el contacte amb tot aquest espai, perquè és l’única manera de defensar-lo i donar-lo a conèixer”, diu.

Una vegada finalitzi el curs intensiu de 60 hores, aquest divendres, els usuaris rebran el Certificat d’Intèrpret Europe com a guia intèrpret del patrimoni natural, i faran un retorn social a les entitats dels barris, a qui se’ls oferirà unes passejades guiades per la muntanya de Montjuïc, per tal de promoure el coneixement del nostre territori entre participants i veïnat.

cursguiatgeinterpretaciomuntanyamontjuicjuliolde2017-09

cursguiatgeinterpretaciomuntanyamontjuicjuliolde2017-01

cursguiatgeinterpretaciomuntanyamontjuicjuliolde2017-02

cursguiatgeinterpretaciomuntanyamontjuicjuliolde2017-03

cursguiatgeinterpretaciomuntanyamontjuicjuliolde2017-04

cursguiatgeinterpretaciomuntanyamontjuicjuliolde2017-05

cursguiatgeinterpretaciomuntanyamontjuicjuliolde2017-06

cursguiatgeinterpretaciomuntanyamontjuicjuliolde2017-07

cursguiatgeinterpretaciomuntanyamontjuicjuliolde2017-08

Compartir: