Una cavalcada de reis plena de globus reparteix il·lusió a la Marina

La cavalcada marinera es va iniciar a la plaça de les Matemàtiques i va fer el seu recorregut fins a la Plaça de la Marina, on es va fer l’entrega de la clau màgica del barri a ses majestats. [[Vegeu fotos]]

Una cavalcada de reis plena de globus reparteix il·lusió a la Marina

La cavalcada de Reis de la Marina va tenir lloc la passada vigília del dia de Reis, enguany amb una temàtica que girava al voltant dels globus. A les sis de la tarda s’iniciava des de la plaça de les Matemàtiques i acabava pels vols de les vuit del vespre a la Plaça de la Marina, on es va fer l’entrega de la clau màgica del barri a ses majestats.

Una cavalcada de Reis molt especial que a més de les típiques carrosses, també estava composada per diferents comparses, ja que són “una de les coses més especials que té la cavalcada del nostre barri i que demostra la seva essència participativa del veïnat” comentava Anna Trapero, organitzadora i membre de seguretat de la carrossa de la Patge Gregorià. L’objectiu principal dels organitzadors era que “agradi al barri i que segueixi aportant il·lusió i incentivant la participació, demostrant alhora la feina que fem des de les entitats”. Un altre tret característic de la cavalcada del barri mariner és la disposició d’un Bus Turístic per part de l’Ajuntament que “representa la participació dels nens del barri a la cavalcada” deia Trapero.

Al voltant d’uns 1.200 kg de caramels es van llençar dissabte, a més a més, del confeti. “Llençar caramels és el que més il·lusió em fa de participar a la cavalcada” comentava la Melani, enguany, ajudant de la Patge Gregòria i que forma part de l’Associació Amics de la Marina. Una nena que ha participat dos anys en la cavalcada i que recomana anar-hi “perquè és una sensació única i especial que únicament es pot viure aquest dia de l’any”. Malgrat això, també comentava que sortir a la cavalcada “suposa molta feina” ja que, cal adequar la vestimenta i les carrosses amb les quals sortiran. “Hem estat tot el matí decorant la carrossa, però és satisfactori veure com després la gent les mira amb cara d’il·lusió i alegria”.

Una altra associació que participa activament en la cavalcada de reis és La Marina Patina. Agafant la idea de la cavalcada del centre de la ciutat, l’any passat van incorporar a la Marina ajudants del Rei Melcior, patges, però que van amb patins a recollir les cartes i els xumets dels més petits. El seu portaveu, en Toni, va estar explicant que troba que és “una iniciativa molt especial i enguany hem hagut d’augmentar el nombre d’ajudants del Rei Melcior i de la mida de les bosses, perquè cada vegada hi ha més nens”.

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-15

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-01

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-02

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-03

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-04

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-05

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-06

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-07

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-08

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-09

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-10

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-11

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-12

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-13

cavalcadareismagslamarinagenerde2019-14

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: