Un llaç groc humà il·lumina el cel de Sants per exigir la llibertat dels presos polítics

Amb crits de "llibertat presos polítics", centenars de santsencs i santsenques van concentrar-se dilluns al vespre al voltant de la font de la Rambla de Sants per reivindicar l'alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez que fa més de quatre mesos que estan empresonats, i d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn. [[Vegeu fotos]]

Un llaç groc humà il·lumina el cel de Sants per exigir la llibertat dels presos polítics

Amb crits de “llibertat presos polítics”, centenars de santsencs i santsenques van concentrar-se dilluns al vespre al voltant de la font de la Rambla de Sants per reivindicar l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez que fa més de quatre mesos que estan empresonats, i d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn que dilluns complien 109 dies a la presó.

L’acte organitzat per les entitats territorials santsenques de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural va ser d’allò més participatiu. El gran nombre de persones assistents a la protesta va permetre crear un enorme llaç humà, al voltant de la font, que va ser il·luminat cap al cel amb els mòbils. “Com que el divendres va fer quatre mesos de l’empresonament injust dels dos Jordis, nosaltres vam decidir que aquest dilluns faríem un llaç lluminós per il·luminar la llibertat”, explicava Joan Mollà de Sants-Montjuïc per la Independència.

Seguidament es va llegir un manifest en què es va exigir justícia pels quatre empresonats i es van interpretar el “Cant dels Ocells” i “Els Segadors”. El president d’Òmnium a Sants-Montjuïc, Jordi Redondo va expressar la injustícia que representa l’empresonament preventiu dels Jordis i que va qualificar d’escandalosa, alarmant i cop a l’estat de dret: “No ens cansarem de dir-ho. Les entitats no hem comès cap delicte. Jordi Sànchez no ha comès cap delicte. Jordi Cuixart no ha comès cap delicte. Empresonant els dos Jordis ens han empresonat a tots”, deia.

També va criticar la situació dels presos polítics: “Ens demostra que s’estan vulnerant el dret d’expressió, d’opinió, de manifestació, d’associació i participació”. A més, va encoratjar al veïnat a seguir “denunciant tants cops com calgui aquesta injustícia majúscula”. Finalment van fer una crida al veïnat a seguir manifestant-se cada dilluns a les vuit del vespre a la mateixa plaça.

llacllumgegantplacasantsllibertatpresospoliticsfebrer2018-09

llacllumgegantplacasantsllibertatpresospoliticsfebrer2018-08

llacllumgegantplacasantsllibertatpresospoliticsfebrer2018-01

llacllumgegantplacasantsllibertatpresospoliticsfebrer2018-02

llacllumgegantplacasantsllibertatpresospoliticsfebrer2018-03

llacllumgegantplacasantsllibertatpresospoliticsfebrer2018-04

llacllumgegantplacasantsllibertatpresospoliticsfebrer2018-05

llacllumgegantplacasantsllibertatpresospoliticsfebrer2018-06

llacllumgegantplacasantsllibertatpresospoliticsfebrer2018-07

Fotos: Josep-Lluís González i EL3.CAT.

Compartir: