Un jove santsenc, amb discapacitat intel·lectual, entra en pràctiques a la redacció de La Xarxa

En Martin Flores és un jove santsenc que fa poques setmanes ha començat a treballar amb un conveni de pràctiques a la redacció d’esports de La Xarxa de Comunicació Local i gràcies a un conveni de col·laboració amb la Fundació Catalana de Síndrome de Down.

Un jove santsenc, amb discapacitat intel·lectual, entra en pràctiques a la redacció de La Xarxa

En Martin Flores és un jove santsenc que fa poques setmanes ha començat a treballar amb un conveni de pràctiques a la redacció d’esports de La Xarxa de Comunicació Local. Això ha estat possible gràcies a un conveni de col·laboració amb la Fundació Catalana de Síndrome de Down. I és que en Martin té una discapacitat intel·lectual però tot i això ha pogut integrar-se amb normalitat en un entorn laboral. “És una experiència molt bona, m’agrada molt anar a la ràdio”, comenta ell mateix.

De fet, fa tres anys que ja col·labora com a redactor al blog Èxit 21’ que edita la Fundació i està content d’ampliar la seva experiència en aquest camp. En comparar els dos mitjans comenta de La Xarxa: “És millor però els primers dies impressiona.”

L’experiència del Martín Flores ha estat possible gràcies a la col·laboració entre aquest mitjà de comunicació i la Fundació Catalana Síndrome de Down a través del Servei d’Integració Laboral que coordina Adela Fernández. “Treballem sempre amb empreses ordinàries, perquè el benefici per ells és immens, poder treballar com tothom”, comenta Fernández. Actualment la fundació té un centenar de persones treballant però aquesta és una experiència pionera perquè mai havien tingut una persona amb discapacitat intel·lectual que treballés en l’àmbit de la informació i la comunicació.

Va ser La Xarxa qui va proposar que el grup de persones del blog Èxit 21 pogués fer alguna col·laboració. “Quan penses en la feina que pot fer una persona amb discapacitat, el més normal és recepcionista, o que vagi a repartir correu, o de telefonista… però vam voler integrar la persona en un equip de treball”, explicar Toni Miedes, cap d’Esports de La Xarxa. El primer a gaudir d’aquesta experiència ha estat el Martin Flores i finalment van decidir que treballés amb la redacció d’esports que a més a ell li apassionen. La impressió general en l’equip d’esports és, segons explica Miedes, “que fa més del que preveien que podia fer”.

La del Martin és una primera experiència però davant l’èxit tant la Fundació Catalana de Síndrome de Down com La Xarxa de Comunicació Local esperen que “es pugui continuar i que ho puguin provar altres nois del servei”, diu Adela Fernández. En Martín espera que un cop acabi el període de pràctiques pugui treballar en altres feines similars: “M’agradaria continuar fent ràdio però no sé on ni com, vull anar a poc a poc.”

martinesportslaxarxacomunicaciolocalmarcde2014-02

 

Foto: La Xarxa i EL3.CAT.

Compartir: