Un detectiu bordetenc protagonista de la nova novel·la “La veritat no serveix de res”

La Barcelona de 1951 vista des dels ulls d'un jove i inexpert detectiu, fill d'una família obrera del barri de la Bordeta, és explicada en aquesta novel·la negra escrita per Ramon Breu. [[Vegeu fotos de la presentació a les Cotxeres de Sants]]

Un detectiu bordetenc protagonista de la nova novel·la “La veritat no serveix de res”

La Barcelona de 1951 vista des dels ulls d’un jove i inexpert detectiu, fill d’una família obrera del barri de la Bordeta, és explicada a “La veritat no serveix de res”, una novel·la negra que Ramon Breu ha publicat per recordar els anys cinquanta i com la guerra civil i la dictadura franquista van portar el país a la decadència moral i a una corrupció que encara avui ens acompanya.

Fa uns dies es va presentar l’obra a les Cotxeres de Sants, on Josep Maria Ibarra en representació de l’Editorial Gregal, va llegir una breu sinopsi de la novel·la i alguns dels fragments que hi trobem. En Pere Teixidor, el jove detectiu “es veurà engolit per una voràgine d’esdeveniments que el portaran a conèixer els tèrbols ambients de la boxa, la brutal explotació de les classes treballadores, els cenacles més distingits dels nous rics franquistes, els soterranis de la Via Laietana i els mecanismes de la corrupció”, explicava Ibarra, fent referència a la novel·la en la que també es barregen històries sentimentals i amoroses.

El títol de l’obra “La veritat no serveix de res” respon als casos i les trames que el protagonista aconsegueix esbrinar i on els malfactors li acaben assegurant que la veritat no serveix de res. L’autor diu que l’objectiu d’aquesta novel·la és “divertir i entretenir a la gent, cosa que sembla que així ha estat, qui s’apropa a la novel·la vol aprofundir”. Breu destaca la rellevància de “la trama, els personatges i, sobretot, el temps extern de la novel·la i l’espai, com és el barri de la Bordeta”. Concretament, Breu explica que la novel·la es desenvolupa al carrer Jocs Florals, a l’altura del carrer Toledo, on viu el protagonista i on el seu futur sogre obre un taller de cotxes.

presentacionovelalaveritatnoserveixperresramonbreuabril2017-01

presentacionovelalaveritatnoserveixperresramonbreuabril2017-02

presentacionovelalaveritatnoserveixperresramonbreuabril2017-03

presentacionovelalaveritatnoserveixperresramonbreuabril2017-04

presentacionovelalaveritatnoserveixperresramonbreuabril2017-05

presentacionovelalaveritatnoserveixperresramonbreuabril2017-06

presentacionovelalaveritatnoserveixperresramonbreuabril2017-07

presentacionovelalaveritatnoserveixperresramonbreuabril2017-08

presentacionovelalaveritatnoserveixperresramonbreuabril2017-09

presentacionovelalaveritatnoserveixperresramonbreuabril2017-10

presentacionovelalaveritatnoserveixperresramonbreuabril2017-11

presentacionovelalaveritatnoserveixperresramonbreuabril2017-12

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: