Un cicle de passejades per Sants recorda el passat històric i patrimonial del barri

El veïnat ha pogut descobrir el llegat agrícola i industrial de Sants, el paper de les dones treballadores o el transport. Aquest cap de setmana es recordarà com es va viure la República i la Guerra Civil a Sants, i més endavant el comerç, el moviment veïnal, el patrimoni arquitectònic i els espais més misteriosos. [[Vegeu fotos]]

Un cicle de passejades per Sants recorda el passat històric i patrimonial del barri

La Lleialtat Santsenca ofereix fins l’abril, un cicle de nou passejades històriques pels carrers i places del barri de Sants. L’activitat està conduïda per historiadors i especialistes en patrimoni. “Hi ha rutes com la de la guerra civil que està plena, i d’altres que hi ha llista d’espera. Crec que hi ha gent que té moltes ganes de conèixer la història del barri i d’aprendre més”, deia Marta Sànchez de l’Associació Memòria en Moviment.

El passat dissabte va tenir lloc la quarta ruta que va tractar la història del transport als nostres barris, amb una visita a les Cotxeres de Sants, l’antiga estació de Magòria o la cobertura de les vies de Sants: “Avui parlarem de com l’arribada del transport va afectar el barri en l’àmbit urbanístic, ja que va arribar el tren l’any 1848 va dividir Sants en dos, i això ha tingut unes conseqüències que anirem esbrinant durant la passejada”, explicava Sànchez. Al llarg de la caminada pel barri també va recordar que l’arribada del metro a Sants va coincidir amb l’Exposició Universal de 1929 i que les Cotxeres es van construir amb la posada en marxa dels primers tramvies a la plaça de Sants.

Els veïns que van participar van mostrar-se molt satisfets de les explicacions: “M’han fet recordar la història del barri, ha estat una vivència molt bonica”, comentava la Carme. I la Isabel, també veïna del barri, va dir que Sants “ha tingut molts canvis, tot i que ara s’ha modernitzat, no deixa de tenir l’ambient de barri”. Finalment, el Jesús de 9 anys va assistir a la passejada perquè és un apassionat de la història, i per ell, el transport públic és un hobby: “Avui he après que abans les vies estaven descobertes”.

Fins ara, els veïns han pogut descobrir el llegat agrícola i industrial de Sants i el paper de les dones treballadores santsenques. Aquest cap de setmana es recordarà com es va viure la República i la Guerra Civil a Sants, i més endavant s’organitzaran itineraris que tractaran el comerç, el moviment veïnal, el patrimoni arquitectònic o, fins i tot, els espais més misteriosos del barri.

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-22

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-01

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-02

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-03

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-04

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-05

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-06

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-07

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-08

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-09

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-10

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-11

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-12

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-13

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-14

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-15

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-16

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-17

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-18

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-19

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-20

passejadeshistoriquespatrimonialssantsmarcde2018-21

Compartir: