Un 10% dels infants i adolescents de Sants-Montjuïc participen a les entitats de lleure educatiu del barri

Prop del 10% dels infants i adolescents d'entre 5 i 17 anys estan apuntats en alguna de les 13 entitats de lleure educatiu que hi ha a Sants-Montjuïc. Són 1.541 participants i 247 joves que hi actuen com a responsables.

Un 10% dels infants i adolescents de Sants-Montjuïc participen a les entitats de lleure educatiu del barri

Per tal de fomentar la participació dels infants i joves a les entitats de lleure del districte de Sants-Montjuïc i promoure l’equitat d’aquesta oferta educativa entre els esplais i agrupaments escoltes dels diferents barris, l’Ajuntament ha posat en marxa diferents mesures dotades d’1,1 milions d’euros.

Actualment, prop del 10% dels infants i adolescents entre 5 i 17 anys estan apuntats a alguna de les 13 entitats de lleure educatiu que hi ha a Sants-Montjuïc. Són 1.541 participants i 247 joves que hi actuen com a responsables. “Aquestes xifres, comparades amb les del conjunt de la ciutat, són uns bons percentatges, ja que se situa en la mitjana de Barcelona, i això vol dir que la proposta educativa arriba a un nombre important de nois i noies del districte”, explica Miquel Àngel Essomba, Comissionat d’Educació, Infància i Juventut de l’Ajuntament. Tot i que Sants-Montjuïc respon positivament a una “realitat educativa”, segons Essomba “necessita de recursos econòmics i d’una tradició que en altres barris on hi ha forta immigració no existeix”.

També assegura que els esplais i agrupaments dels nostres barris “tenen tots els grups coberts”, cadascun amb prop d’un centenar d’infants i adolescents: “Hi ha llistes d’espera i ganes per part de moltes famílies de poder-hi participar”. És per això que una de les mesures pretén promoure el creixement i l’expansió de nous esplais i agrupaments al districte. Concretament, al barri de la Marina, l’any 2017, es van constituir diversos esplais, com Tr3smon: “Esperem que durant aquest estiu i tardor puguin donar fruit a nous esplais i agrupaments que puguin acollir aquesta demanda creixent al districte”, segons Essomba.

Gairebé el 50% de les entitats de Sants-Montjuïc declaren un cost d’entre 200 i 400 euros a l’any per participant, un 25% se situa en entre els 400 i 600 i un 25% per sobre dels 600 euros l’any: “Això ens indica que participar de les activitats de lleure educatiu de base comunitària són relativament econòmiques i graven poc a les famílies, ja que 3 de cada 4 activitats se situen per sota els 600 euros anuals”, apunta el comissionat

Compartir: