Tret de sortida a la Quinzena de la Salut per a la Gent Gran de Sants-Montjuïc

S'organitzaran un total de dotze activitats, conferències i tallers per a potenciar les facultats cognitives i conscienciar la gent gran dels beneficis d’uns bons hàbits de vida. Al nostre districte hi ha barris molt envellits com el Poble-sec i Sants, amb entre el 33 i el 38% de la població amb més de 75 anys.

Tret de sortida a la Quinzena de la Salut per a la Gent Gran de Sants-Montjuïc

La 29a edició de la Quinzena de la Salut per a la Gent Gran de Sants-Montjuïc va donar el tret de sortida dimecres i les seves activitats s’allargaran fins al 6 de maig. L’acte inaugural, que es va fer al CaixaFòrum del barri de Font de la Guatlla, va comptar amb una taula rodona sota el títol “Com afrontar la solitud no volguda”. Al llarg d’aquestes dues setmanes s’organitzaran diverses activitats formatives i lúdiques per a la gent gran dels nostres barris, com la passejada pel litoral de Badalona i pel pont del petroli d’aquest dijous, la visita al CaixaFòrum de divendres, el taller de memòria vinculat al cinema a les Cotxeres de Sants o el taller d’alimentació saludable al centre cívic El Sortidor del Poble-sec. Un total de dotze activitats, conferències i tallers per a potenciar les facultats cognitives i conscienciar la gent gran dels beneficis d’uns bons hàbits de vida, com per exemple la masterclass d’exercici cardiovascular del dia 3 de maig al Casal de Barri de barri de Sant Cristòfol.

En la inauguració de dimecres, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va destacar el paper dels usuaris de les activitats a l’hora d’escollir quines prefereixen amb la seva participació activa. Però sobretot va parlar de la solitud no volguda, les cures i les cuidadores. En aquest sentit, detallava que “la solitud no volguda no és viure sol, sinó la situació de cada persona, com és la seva relació amb altres persones i l’activitat en la seva vida”. Sobre qui cuida a qui cuida va recordar que és tracta “d’una feina que normalment recau sobre les dones, això també té molt a veure en la defensa d’uns serveis públics de qualitat”, explicava la regidora.

Seguidament es va fer una primera taula rodona on la Maria Sebastià, cap de Projectes del Districte, va presentar diverses professionals com la psicòloga Mercè Pérez; la responsable tècnica del projecte Vincles, que ajuda a establir relacions entre persones de la tercera edat, Eulàlia Andreu; i la directora del Centre de Serveis Socials de Numància, Ángeles Fontanillas. Maria Sebastià va ampliar problemàtica de la solitud no volguda, en termes d’envelliment de la població del districte. “És un fenomen en creixement, Sants-Montjuïc té un percentatge elevat de persones soles majors de 75 anys” i Sebastià afegia que “hi ha barris molt envellits com el Poble-sec i Sants, amb entre el 33 i el 38% de la població amb més de 75 anys”.

quinzenasalutgentgransantsmontjuicabrilde2019-01

quinzenasalutgentgransantsmontjuicabrilde2019-03

Compartir: