Tornen a robar cable de llum a Can Batlló i fan malbé l’estació transformadora d’Endesa

Cinc mesos després dels darrers furts, en aquesta ocasió, no només s'han emportat cablejat, sinó també s'han endut material d'Endesa, danyant l'estació transformadora i deixant a les fosques totes les naus del recinte de Can Batlló del barri de la Bordeta.

Tornen a robar cable de llum a Can Batlló i fan malbé l’estació transformadora d’Endesa

El recinte de Can Batlló del barri de la Bordeta torna a estar a les fosques. El passat dissabte, es va produir un dels robatoris de cable de coure més importants que hi ha hagut, deixant totes les naus sense llum.

Cinc mesos després dels darrers furts, en aquesta ocasió, no només s’han emportat cablejat, sinó també s’han endut material d’Endesa, danyant l’estació transformadora de la subministradora: “La línia afectada és d’uns 12 a 15 mil volts, i no ens arriba corrent als quadres de Can Batlló”, explica Joan Costa de la Plataforma de Can Batlló, qui creu el lladre “havia de tenir coneixements tècnics bastant elevats, ja que els tècnics que han vingut no s’han atrevit a tocar-ho, ja que són línies d’alta tensió”. Costa assegura que “Can Batlló és com un formatge de groller, té molts forats i la gent pot entrar per qualsevol lloc, i aquests fan brotons per qualsevol nau deshabitada”.

Després de l’onada de robatoris de cable de llum del passat abril i maig, el Districte de Sants-Montjuïc va reforçar la seguretat del recinte, incorporant un segon vigilant durant les nits. Des de la Plataforma, segons avança Costa, “parlarem amb el Districte perquè inclogui noves mesures de seguretat, a més de les que hi ha ara mateix”. En aquest sentit, Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc creu que “el reforç de la seguretat no ha estat suficient, per això aquesta setmana ens reunirem amb l’empresa de seguretat per analitzar l’incident i estudiar com podem evitar un altre robatori d’aquest tipus”.

Aquesta acció ha obligat a suspendre totes les activitats i tallers organitzats durant els darrers dies. Segons Jiménez “la reparació trigarà uns dies a poder-se fer”. Els pròxims dies, el Districte de Sants-Montjuïc instal·larà un generador de subministrament elèctric per garantir el desenvolupament de les jornades de la diversitat previstes per la setmana vinent.

robatoricablecanbatllolabordetanovembrede2017-02

robatoricablecanbatllolabordetanovembrede2017-03

Compartir: