Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta denuncia l’externalització del control fronterer

Com cada segon dimecres de mes, la Plataforma va concentrar-se a la plaça Ramon Torres Casanova del barri de Sants per solidaritzar-se amb les persones refugiades. L'acte va voler difondre la realitat problemàtica i dramàtica amb què es troben les persones que fugen dels seus països per venir a Europa.

Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta denuncia l’externalització del control fronterer

Com cada segon dimecres de mes, la Plataforma Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta va concentrar-se el passat 10 de gener a la plaça Ramon Torres Casanova del barri de Sants per solidaritzar-se amb les persones refugiades. L’acte va voler difondre la realitat problemàtica i dramàtica amb què es troben les persones que fugen dels seus països per venir a Europa. La plataforma exigeix als governs europeus que s’estableixin vies legals i segures perquè els milers d’afectats tinguin el dret d’asil a la Unió Europea.

Actualment, milers de persones moren en aigües del Mediterrani en intentar arribar a les costes europees i moltes de les que decideixen fer-ho per terra es troben amb treballs forçats, segrestos, abusos sexuals, tortures o deportacions. “Moltes persones que fugen de la gana i la guerra i que tenen dret a l’asil no poden demanar-lo perquè per fer-ho han de passar a territori europeu i els ho impedeixen”, explicava en Martí que denuncia que “el Mediterrani és la frontera més mortífera del món”.

Diverses entitats del barri van sumar-se a la protesta que en aquesta ocasió va centrar-se a tractar l’externalització de les fronteres que està duent a terme la Unió Europea. Per això es va projectar un vídeo de la CNN on es mostraven, segons la plataforma, una subhasta de persones a Líbia. Des de la Plataforma Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta expliquen que la Unió Europea ha acordat amb la policia de fronteres de Turquia i ha finançat els guardacostes per allunyar vaixells de Metges Sense Fronteres o de Sea Watch perquè no puguin fer rescats al mar i salvar vides. Consideren que amb aquests acords s’impedeix l’arribada de persones migrants, ja que s’allunyen les fronteres i la barbàrie queda amagada: “Són tractes inhumans i contraris amb els drets humans”, denuncia el membre de la plataforma santsenca.

concentraciostopmaremortumsants10generde2017-01

concentraciostopmaremortumsants10generde2017-02

concentraciostopmaremortumsants10generde2017-04

concentraciostopmaremortumsants10generde2017-05

concentraciostopmaremortumsants10generde2017-06

concentraciostopmaremortumsants10generde2017-07

concentraciostopmaremortumsants10generde2017-08

concentraciostopmaremortumsants10generde2017-09

concentraciostopmaremortumsants10generde2017-10

concentraciostopmaremortumsants10generde2017-11

concentraciostopmaremortumsants10generde2017-12

concentraciostopmaremortumsants10generde2017-13

Compartir: