S’inicia la remodelació dels carrers Leiva i Àliga d’Hostafrancs amb la pèrdua de 74 places d’aparcament

L'actuació pressupostada en prop de dos milions d'euros, permetrà ampliar les dues voreres a 1,80 i 2,80 metres d’amplada, amb una sola franja d’aparcament, la plantació d'arbrat a una de les bandes, la renovació de la il·luminació amb LED, i la col·locació de nou mobiliari urbà.

S’inicia la remodelació dels carrers Leiva i Àliga d’Hostafrancs amb la pèrdua de 74 places d’aparcament

Dilluns van començar les obres de reurbanització dels carrers de Leiva, entre Sant Roc i Gayarre, i de l’Àliga, entre la carretera de la Bordeta i el carrer Vilardell, al barri d’Hostafrancs. Els treballs duraran dotze mesos i s’estructuren en quatre fases. La primera s’allargarà fins al 21 de març de 2018 i afectarà el tram del carrer Leiva, entre el carrer Gayarre fins al carrer Moianès. La segona fase acabarà al juny i se centrarà en el tram del carrer Leiva, entre els carrers Moianès i Hostafrancs de Sió. Les obres del carrer de l’Àliga es desenvoluparan a l’estiu en la tercera fase. I la darrera que començarà al setembre, finalitzarà a finals d’any i comprendrà el tram del carrer de l’Àliga, entre els carrers Hostafrancs i Sant Roc.

Actualment, els dos carrers “compten amb voreres estretes i amb dues línies d’aparcament de cotxes a la via pública que obliga als vianants a passar per passos estrets”, explica Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc. Amb aquesta actuació es pretén canviar la morfologia d’aquests dos carrers que “històricament han estat una mica abandonats”, segons Pérez. La remodelació, però, comportarà la pèrdua de 54 places d’aparcament al carrer Leiva i de 20 al carrer de l’Àliga. Pérez es compromet a trobar alternatives per recuperar aquestes places, “és una pèrdua important a la via pública, són d’aquells canvis que es noten”. L’actuació pressupostada en prop de dos milions d’euros, permetrà ampliar les dues voreres a 1,80 i 2,80 metres d’amplada, amb una calçada de 3,50 metres i una franja d’aparcament d’1,80 metres, la plantació d’arbrat a la banda muntanya, la renovació de la il·luminació amb tecnologia LED, i és col·locarà nou mobiliari urbà. També es millorarà el sistema de recollida d’aigües i se soterraran les xarxes de serveis aeris. El tram final del carrer Leiva acollirà un nou espai verd pel barri.

Jordi Clausell, secretari de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs celebra l’actuació després de molts anys insistint en la seva execució: “És un carrer estret i es podia aparcar ambdues bandes, fet que comportava el trencament de molts retrovisors i per això molts vehicles acabaven aparcant sobre les voreres”. També critica que encara no s’hagi resolt a la falta d’aparcament amb la que es trobaran molts veïns un cop finalitzada la remodelació, per bé que Clausell prioritza la qualitat de vida dels vianants. I en la mateixa línia, Josep Espín, president de la FAECH celebra la futura remodelació, “crec que suposarà una millora per tot el veïnat, ja que fins ara és una part del barri que havia quedat abandonada”, i demana fer un estudi “per trobar una solució a la pèrdua d’aparcaments”.

iniciobrescarrerleivaaligahostafrancsdesembrede2017-01

iniciobrescarrerleivaaligahostafrancsdesembrede2017-02

iniciobrescarrerleivaaligahostafrancsdesembrede2017-03

iniciobrescarrerleivaaligahostafrancsdesembrede2017-04

iniciobrescarrerleivaaligahostafrancsdesembrede2017-05

iniciobrescarrerleivaaligahostafrancsdesembrede2017-06

iniciobrescarrerleivaaligahostafrancsdesembrede2017-07

iniciobrescarrerleivaaligahostafrancsdesembrede2017-08

iniciobrescarrerleivaaligahostafrancsdesembrede2017-09

iniciobrescarrerleivaaligahostafrancsdesembrede2017-10

iniciobrescarrerleivaaligahostafrancsdesembrede2017-11

iniciobrescarrerleivaaligahostafrancsdesembrede2017-12

Compartir: