S’inicia la construcció del carril bicicleta i una vorera per a vianants al Passeig de la Zona Franca

Aquests dies s'han iniciat les obres de construcció d'un carril bici i una vorera per a vianants sota la ronda Litoral, que connectarà la mitjana del passeig de la Zona Franca, a l'altura del carrer Motors del barri de la Marina, amb la mitjana del carrer A, just en el punt de sortida a la superfície de la línia 9 de metro.

S’inicia la construcció del carril bicicleta i una vorera per a vianants al Passeig de la Zona Franca

Aquests dies s’han iniciat les obres de construcció d’un carril per a bicicletes i una vorera per a vianants sota la ronda Litoral que connectarà la mitjana del passeig de la Zona Franca, a l’altura del carrer Motors del barri de la Marina, amb la mitjana del carrer A de la Zona Franca, just en el punt de sortida a la superfície de la línia 9 de metro.

Al començament, a l’altura del carrer Motors, el traçat ocuparà l’espai de la mitjana i més endavant aquest continuarà al costat esquerre de la calçada, en sentit al carrer A. El pas presentarà discontinuïtats en tres punts d’encreuament amb diferents ramals, per això es modificarà la geometria actual dels carrils de circulació, adaptant-la a les cruïlles de les bicicletes i dels vianants. Els carrils i la vorera estaran traçats entre uns murs de formigó com a barrera de seguretat i comptaran amb enllumenat públic. “En aquests moments és molt complicat, per no dir gairebé impossible o perillós voler anar a peu per aquest tram”, diu Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc.

Durant l’execució de les obres es disminuirà un carril a cada banda de la mitjana, des de l’inici fins a la incorporació del ramal al port, i també al costat de la mitjana sentit Llobregat des d’aquest punt fins al final. La intervenció que segons Jiménez “no és senzilla” tindrà un cost d’uns 700 mil euros. Una vegada finalitzin les obres, a finals d’abril del 2017, “es preveu licitar i executar el carril bici entre la plaça Ildefons Cerdà i el carrer Motors per donar continuïtat en aquest tram que s’està executant”, avança Jiménez.

Els veïns i les entitats del barri se n’alegren de la mesura que beneficiarà la mobilitat del barri, però critiquen que no se’ls hagi consultat el projecte abans d’executar-lo i també reclamen que aquest carril per bicicletes es perllongui per tot el passeig de la Zona Franca fins a la plaça Ildefons Cerdà. “Creiem que aquest carril hauria de passar per tot el passeig de la Zona Franca i lamentem que no hi ha hagut un coneixement previ d’aquest projecte”, expressa Antonio Guillén, president de la Unió d’Entitats de la Marina. En la mateixa línia, Vicenç Larrocha, vocal de mobilitat de la Coordinadora també diu que “ens hagués agradat conèixer per endavant el projecte i donar la nostra opinió”. I des de l’Associació de Comerciants de la Marina manifesten que aquesta execució “no beneficia el passeig de la Zona Franca ni els veïns del barri, i aquí no tenim carril bici i és perillós perquè hi ha un gran volum de trànsit”.

noucarrilbicivorerapasseigdelazonafrancadesembrede2016-06

noucarrilbicivorerapasseigdelazonafrancadesembrede2016-02

noucarrilbicivorerapasseigdelazonafrancadesembrede2016-03

noucarrilbicivorerapasseigdelazonafrancadesembrede2016-04

noucarrilbicivorerapasseigdelazonafrancadesembrede2016-05

Compartir: