S’atura el desnonament d’una família del carrer Roger del barri de Sants-Badal

Desenes de persones, convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Comissió d’Afectats per la MPGM de Juan de Sada i l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i Bordeta, s’han concentrat dimarts al matí al carrer Roger per aturar el desnonament d'una família que és llogatera de la casa des de fa més de cinquanta anys.

S’atura el desnonament d’una família del carrer Roger del barri de Sants-Badal

Desenes de persones, convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Comissió d’Afectats per la MPGM de Juan de Sada i l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i Bordeta, s’han concentrat dimarts al matí al carrer Roger de Sants-Badal per aturar el desnonament que s’havia previst.

El propietari de l’habitatge, Finques Armengol ha promogut el desnonament de la família que n’és la llogatera des de fa més de cinquanta anys. “Tenim un nen disminuït psíquic i ens trobem que no tenim reallotjament immediat. Li hem demanat temps al propietari, però ens han dit que no”, explica la Cristina, la llogatera. El seu marit, el Joan Carles demana que els reallotgin o que els deixin seguir vivint en aquest habitatge fins que no s’hagi d’enderrocar. I és que la finca està afectada per la Modificació del Pla General Metropolità de Juan de Sada, però encara no hi ha cap projecte aprovat ni tampoc es preveu començar les obres a curt termini. Segons el veïnat, l’actual modificació urbanística reconeix el dret de reallotjament i d’indemnització a tots aquells llogaters afectats que hi fossin abans del març de 2009, data d’aprovació inicial de la modificació del pla urbanístic.

Des de l’Associació de Veïns de Badal, Brasil, Bordeta i la Comissió de veïns i veïnes afectats pel projecte de Juan de Sada i el seu entorn denuncien que “la propietat no ha facilitat que poguessin exercir el seu dret al reallotjament o a la indemnització, i fins i tot el 2012 va forçar un canvi de la titularitat del lloguer”. El darrer contracte va finalitzar el juliol de 2017: “Ara la propietat no ha volgut renovar el contracte de lloguer i vol deixar al carrer aquesta família”, diuen els veïns. Així, segons Tomàs Gisbert de la comissió de veïns afectats assegura que “existeix un abús de poder i d’un assetjament urbanístic”.

La família s’ha posat en contacte amb el Districte de Sants-Montjuïc i amb l’Oficina d’Habitatge des d’on s’ha treballat per evitar dos desallotjaments. “Seguim treballant amb la propietat per oferir una alternativa a la família”, diu Francesc Jiménez, gerent dels nostres barris. El consistori es compromet a oferir un habitatge de la borsa de lloguer social a la família: “Li hem demanat al propietari que no desallotgi la família fins que no trobem aquest habitatge”, comenta Jiménez. En aquest sentit, assegura que el propietari majoritari d’aquesta àrea de transformació del barri de Sants—Badal ha atès el requeriment del Districte: “Ens consta que està fent gestions amb el propietari de l’habitatge perquè eviti aquest desallotjament, i és molt possible que la suspensió d’aquest matí tingui a veure amb les gestions que s’estan fent”.

aturadadesnonamentcarrerrogersantsbadalmarc2018-01

aturadadesnonamentcarrerrogersantsbadalmarc2018-02

aturadadesnonamentcarrerrogersantsbadalmarc2018-03

aturadadesnonamentcarrerrogersantsbadalmarc2018-04

aturadadesnonamentcarrerrogersantsbadalmarc2018-05

Fotos: Àngels Boix i Comissió d’Afectats per la MPGM de Juan de Sada

Compartir: