Sants-Montjuïc rep una injecció d’1,5 milions d’euros anuals per promoure l’economia, la indústria i l’ocupació veïnal

Coincidint amb la primera reunió de la Taula d'Empreses del Districte, dimecres es va presentar a la Sala Pepita Casanellas de la Marina el nou Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc, que busca promoure l'ocupació de qualitat, millorar la competitivitat del comerç de proximitat, reactivar el teixit industrial i impulsar el sector de l'Economia Social i Solidària dels nostres barris.

Sants-Montjuïc rep una injecció d’1,5 milions d’euros anuals per promoure l’economia, la indústria i l’ocupació veïnal

Dimecres al matí es va presentar a la Sala Pepita Casanellas de la Marina el nou Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc, que busca promoure l’ocupació de qualitat, millorar la competitivitat del comerç de proximitat, reactivar el teixit industrial i impulsar el sector de l’Economia Social i Solidària dels nostres barris. La mesura que respon a la nova política de desenvolupament econòmic i de proximitat, vol ser una solució a les necessitats del veïnat dels vuit barris del districte.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello va explicar que aquests plans “permeten fer política econòmica de proximitat que no s’havia fet mai en aquesta ciutat, és política econòmica porta a porta, anar a buscar a la gent que necessita aquest tipus de mesures i que ho passa malament, especialment les dones”. La mesura incentivarà aquelles empreses i comerços “perquè prioritzin la gent del barri”, apuntava. A més, amb aquest programa s’impulsaran polítiques d’ocupació actives i s’assegurarà el reconeixement dels drets laborals. La presentació va coincidir amb la primera reunió de la Taula d’Empreses del Districte. En aquest sentit, Pisarello va demanar que “les grans empreses s’impliquin en el districte, que actuïn amb responsabilitat social i ens ajudin que tot el teixit econòmic i industrial reverteixi sobre el benestar del barri”.

Durant l’acte, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va destacar l’aposta que es fa amb aquest pla “amb una clara mirada de gènere”, assegurava, i que inclou “programes adreçats a dones en situació de precarietat, a les que volen canviar de rumb laboral i a les que volen noves oportunitats”. En aquest sentit, s’han posat en marxa dos nous programes d’apoderament femení per a dones de la Marina: un per a les que es vulguin treure el carnet de conduir camions o autocars, per tenir l’oportunitat de treballar a empreses industrials del polígon, i un altre per a les que tinguin una idea de negoci, com és el programa la Marina dona empenta.

Finalment, Pérez va recordar que el pla servirà per “treballar estratègies realistes amb el territori, adaptar-ho a les necessitats dels barris i dels col·lectius que són molt diferents, des d’un veí que té el perill de tancar una persiana, una dona que fa dos anys que no troba feina o una persona jove que surt de la carrera i es troba amb un mercat laboral precari i mancat d’oportunitats”. També va destacar el paper d’aquest pla que “posa èmfasi en l’economia de les cures i recolza projectes que estan organitzant cooperatives en el món de les cures, un dels sectors més precaris, més invisibilitats i amb pitjors condicions laborals”, segons la regidora santsenca.

rodadepremsapladesenvolupamenteconomicsantsmarc2018-01

rodadepremsapladesenvolupamenteconomicsantsmarc2018-02

rodadepremsapladesenvolupamenteconomicsantsmarc2018-03

rodadepremsapladesenvolupamenteconomicsantsmarc2018-04

rodadepremsapladesenvolupamenteconomicsantsmarc2018-05

rodadepremsapladesenvolupamenteconomicsantsmarc2018-06

rodadepremsapladesenvolupamenteconomicsantsmarc2018-07

rodadepremsapladesenvolupamenteconomicsantsmarc2018-08

Compartir: