Sants-Montjuïc per la Independència aposta per una república amb una economia formada per petites empreses

El debat que es va fer diumenge al matí a les Cotxeres de Sants, va comptar amb les intervencions de Francesc Mateu, director d'Oxfam-Intermón Catalunya, i Ivan Miró, santsenc, sociòleg i membre de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya.

Sants-Montjuïc per la Independència aposta per una república amb una economia formada per petites empreses

Diumenge al matí es va fer un acte a l’auditori del centre cívic de les Cotxeres de Sants per explicar com construir una nova economia a la República Catalana, evitant segons Sants-Montjuïc per la Independència els grans oligopolis d’empreses com Telefònica o Gas Natural. Sota el lema “Una nova economia per a una nova República” el debat va comptar amb les intervencions de Francesc Mateu, director d’Oxfam-Intermón Catalunya, i Ivan Miró, santsenc, sociòleg i membre de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, seguit d’un torn obert de preguntes del veïnat.

Mateu va tractar les desigualtats existents arreu del món posant diferents exemples “Espanya és el segon país de la Unió Europea on ha crescut més la desigualtat. En aquests moments l’1% de la humanitat té tanta riquesa com el 99% restant. Al voltant de 50 persones tenen la mateixa riquesa que la meitat més pobra de la humanitat” explicava. Per la seva banda, Ivan Miró va parlar de les empreses de proximitat i les cooperatives. A més, va animar a construir una república deixant de banda les empreses de l’IBEX 35 que han apostat, segons va dir, per la monarquia espanyola, i va repassar moments històrics econòmics importants: “Els obrers lluiten no només pels salaris, sinó pel dret d’associar-se i pel dret de tenir una llibertat d’associació. Tot aquest procés deixarà unes noves formes. De fet, actualment la societat obrera comença a organitzar-se en tots els àmbits de la vida”. I va acabar el seu discurs parlant dels nous moviments socials sorgits a partir de la crisi econòmica més recent com e 15M o el procés sobiranista.

Diverses empreses i cooperatives catalanes com Catgas, Catalana de Serveis Financers, Som Energia, l’Economat Social, Sants Cooperatiu, La Garrofera, La Borda, Som Connexió, Fiare i Arç, van tenir taules informatives a l’auditori per tal d’explicar els seus serveis als santsencs i santsenques.

xerradanovaeconomiaanccotxeresdesantsabrilde2018-01

xerradanovaeconomiaanccotxeresdesantsabrilde2018-03

xerradanovaeconomiaanccotxeresdesantsabrilde2018-04

xerradanovaeconomiaanccotxeresdesantsabrilde2018-05

xerradanovaeconomiaanccotxeresdesantsabrilde2018-06

xerradanovaeconomiaanccotxeresdesantsabrilde2018-07

xerradanovaeconomiaanccotxeresdesantsabrilde2018-08

Compartir: