Sants festeja la República tot preparant la Diada de l’11 de setembre

Un any més, Sants-Montjuïc per la Independència ha participat en la Festa Major amb un acte festiu anomenat "A Sants festegem la República". Desenes de veïns s'han congregat als nous Jardins de la rambla de Sants, on el cantautor i monologuista Quim Vila ha ofert un espectacle humorístic i reivindicatiu. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

Sants festeja la República tot preparant la Diada de l’11 de setembre

La territorial de l’Assemblea Nacional Catalana, Sants-Montjuïc per la Independència, ha organitzat aquest divendres un acte en suport a la República Catalana i com a preludi per a la mobilització que prepara l’entitat independentista per la Diada d’enguany.
Un any més, Sants-Montjuïc per la Independència ha participat en la Festa Major de Sants i, aquest cop, ho ha fet a partir d’un acte festiu dedicat a tots els veïns del barri que s’ha anomenat “A Sants festegem la República”. Desenes de veïns s’han congregat a partir de les set del vespre a la plaça de Ramon Torres Casanova, just a l’entrada dels nous Jardins de la rambla de Sants, i tots ells han començat gaudint i interactuant amb el cantautor i monologuista nascut a Moià, Quim Vila, que ha ofert un espectacle humorístic i reivindicatiu barrejat amb discursos còmics i cançons interactives.

Més tard, Albert Cabús, coordinador de Sants-Montjuïc per la Independència, i Natàlia Esteve, vicepresidenta de l’ANC, han ofert discursos als assistents. Cabús ha reconegut que “és cert que les inscripcions per l’acte de la Diada estan a un ritme inferior que altres anys, però estem tranquil·ls”. Ha confessat que “amb el cor, crec que serà la Diada decisiva, per això estem treballant” i també ha declarat que “el procés comença a ser carregós i s’ha arribat a un impàs en què no podem esperar més”. Finalment, ha exposat que “en algun moment haurem de passar pel referèndum, però aquest és un tema en què els polítics s’han de posar d’acord. Nosaltres volem la independència”. Natàlia Esteve, per la seva banda, ha demanat que tots “tornem a sortir al carrer de manera massiva” i ha dit que és important que ens inscriguem. Ha anunciat que el ritme de les inscripcions s’està recuperant ara que la gent està tornant de vacances. També ha explicat que la concentració de l’11 de setembre d’enguany és “descentralitzada perquè volem mostrar com construïm la unitat des de la diversitat; aquesta és la força del moviment independentista”. Ha subratllat que “cal que donem un suport fort, contundent i massiu a les nostres institucions, que estan sent greument amenaçades pel nacionalisme radical i extremista de l’Estat espanyol” i ha acabat sentenciant que “l’Estat espanyol ens nega l’existència i hem de sortir al carrer per demostrar que existim com a nació, poble i identitat cultural”.

A l’acte, també hi han assistit entitats sobiranistes dels nostres barris, com Òmnium Cultural Sants-Montjuïc, on el seu president, Jordi Redondo, ha assegurat que la mobilització del pròxim 11 de setembre “serà un èxit segur, estic optimista i s’ompliran tots els carrers”. Ha afegit que “ja hem fet mobilitzacions de totes les maneres possibles, si volen fotos, en tenen de sobres. La nostra foto ha de ser el crit per la República catalana”. Per acabar, ha dit que “és extraordinari que Ada Colau vingui a una manifestació reivindicativa que reclama moltes de les coses que ella creu”. A més, cal subratllar la presència a l’acte de la cantactriu santsenca Núria Feliu.

També han assistit a l’acte representants polítics del Districte. Per part del Partit Demòcrata Català, Jordi Martí, regidor a l’Ajuntament de Barcelona, comentava que, de sempre, Sants ha tingut “unes característiques molt pròpies de reivindicació social i nacional”. A més, treia ferro a la possibilitat que aquesta Diada sigui la decisiva i declarava que “ara no ens ve d’un any, ara hem de fer bé les coses”. Respecte a la decisió de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d’assistir a l’acte de l’Assemblea de la Diada, assegurava que la veu “poc convençuda i arrossegada per les circumstàncies”, però celebrava la seva assistència.

Per part d’Esquerra Republicana de Catalunya, en Josep Pérez, el president d’ERC al Districte, reconeixia que l’acte era necessari, i sentenciava que, de cara a la moció de confiança a la qual se sotmetrà el president Puigdemont el 28 de setembre, “tenim claríssim que passarem aquest tràngol que ens permetrà continuar amb la feina que s’està fent, que és molta, encara que sigui molt silenciosa per molta gent”.

Per acabar, Lluïsa Pahissa, consellera-portaveu de la CUP, reconeixia que darrerament “hem anat veient que cal sortir massivament” i defensava que l’acte descentralitzat d’enguany anirà bé per la gent de comarques; “sóc optimista fins al final”, sentenciava. També proclamava que a Sants “som un símbol d’independentisme d’esquerres, de base i popular”.

Alhora, s’han instal·lat diverses parades informatives on s’han ofert samarretes i productes de l’Assemblea Nacional. Els assistents, també han rebut un fulletó, en el que hi havia un test de preguntes que havien de respondre i autoavaluar-se, per tal de saber els seus coneixements d’història i de curiositats del barri de Sants. L’acte ha finalitzat amb un sorteig i un pica-pica pels veïns.

Clicant al reproductor podeu escoltar la retransmissió de l’acte i entrevistes

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-01

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-02

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-03

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-04

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-05

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-06

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-07

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-08

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-09

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-10

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-11

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-12

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-13

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-14

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-15

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-16

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-17

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-18

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-19

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-20

acteassembleanacionalfestamajorsants2016-21

Compartir: