Sants comptarà amb un aparcament i un taller de bicis impulsat per col·lectius en risc d’exclusió social

La iniciativa "Bici Amiga", impulsada per la Fundació Formació i Treball, oferirà un servei d'aparcament de bicis vigilat durant 24 hores davant de l'Estació de Sants. El projecte es desenvoluparà després que el Districte de Sants-Montjuïc hagi cedit una nau d'uns 300 metres quadrats, i un solar de 500 metres quadrats situat entre el carrer Viriat i Comtes de Bell-lloc.

Sants comptarà amb un aparcament i un taller de bicis impulsat per col·lectius en risc d’exclusió social

La iniciativa “Bici Amiga”, impulsada per la Fundació Formació i Treball, oferirà als santsencs i a les santsenques el servei d’un aparcament de bicis vigilat durant 24 hores davant de l’Estació de Sants. El projecte, operatiu des del 2014 al barri de les Corts, es desenvoluparà després que el Districte de Sants-Montjuïc hagi cedit a aquesta entitat una nau d’uns 300 metres quadrats, i un solar de 500 metres quadrats situat entre el carrer Viriat i Comtes de Bell-lloc, al barri de Sants, on hi haurà capacitat per almenys quatre-centes bicicletes. També hi haurà un espai dedicat a la reparació i manteniment de bicicletes; a la venda d’accessoris, a la venda de bicicletes de segona mà i al lloguer de bicicletes noves fabricades per entitats socials.

L’estació “Bici Amiga” serà gestionada per personal provinent de col·lectius en situació o risc d’exclusió social. “Nosaltres pensem en créixer i en desenvolupar noves activitats que donin la possibilitat de contractar persones amb risc d’exclusió i donar-los l’oportunitat de sortir al mercat laboral”, expressa Enric Falcó, Cap de Serveis de la Fundació Formació i Treball. Els empleats duran a terme diverses funcions, com la reparació de bicicletes, l’atenció al públic o la vigilància nocturna. Tots ells provindran de Serveis Socials de l’entorn, de Càritas Diocesana de Barcelona o d’altres entitats.

Després d’una primera valoració, cinc persones seran seleccionades i derivades en aquest projecte i seran contractades per realitzar aquest servei: “Comptem amb gent que sap reparar bicicletes, sap parlar en diverses llengües, i saben atendre als clients”, diu Falcó. Així, des de la fundació es vol afavorir la mobilitat sostenible i la inserció sociolaboral. Des d’aquest programa d’inserció social de la fundació també es vol impulsar la “Passejada Amiga”, una iniciativa que consisteix en el descobriment de la ciutat de manera gratuïta.

Des del Districte de Sants-Montjuïc creuen que es tracta “d’una bona alternativa a la gent que arriba en tren a Barcelona i pot tenir la bicicleta en un aparcament vigilat, o els mateixos veïns que poden arribar amb bicicleta fins a l’estació de Sants, aparcant-la en condicions segures i agafar el tren”, comenta el gerent Francesc Jiménez, qui avança que el servei entrarà en funcionament el pròxim mes de juny.

Els usuaris podran adquirir abonaments diaris, mensuals, trimestrals i semestrals. Així, pagant un euro podran deixar la seva bicicleta vigilada durant quatre hores, o si la necessiten aparcar tot un dia, hauran de pagar dos euros. La tarifa mensual és de 10 euros, i la trimestral de 25 euros.

futursolaraparcamentbicisestaciodesantsmaigde2017-01

futursolaraparcamentbicisestaciodesantsmaigde2017-02

futursolaraparcamentbicisestaciodesantsmaigde2017-03

futursolaraparcamentbicisestaciodesantsmaigde2017-04

futursolaraparcamentbicisestaciodesantsmaigde2017-05

futursolaraparcamentbicisestaciodesantsmaigde2017-06

futursolaraparcamentbicisestaciodesantsmaigde2017-07

futursolaraparcamentbicisestaciodesantsmaigde2017-08

futursolaraparcamentbicisestaciodesantsmaigde2017-09

Compartir: